Sök resa
Murcia Reseguide

Murcia Reseguide

Murcia är en relativt okänd pärla i sydöstra Spanien, en plats där dagarna är lata och livet är bra. En plats där du kan koppla av under palmerna, njuta historiska nöjen och ta livet lätt – eller något helt annat. Valet är ditt.

Staden ligger precis vid floden Segura, och är huvudstad i den autonoma regionen Murcia i sydöstra Spanien. Befolkningen är ungefär densamma som i Göteborg men det är också det enda som de har gemensamt (Inget ont om Göteborgare!).

Staden ligger i ett bördigt lågland med berg på alla sidor och ungefär en halv timmes bilresa från den vackra Costa Blanca-kusten där man kan njuta av de vita sandstränderna och få en bra solbränna.

Det var på sin tid morerna som grundade staden men dess historia i efterhand är färgstark och full av spänning och särskilt efter den enorma tillväxt som började på 1700-talet med bakgrund i stadens silkesindustri. Lyckligtvis är mycket av den arkitektur som för närvarande präglar centrum från den tiden och bidrar till att göra Murcia till en härlig upplevelse. Och särskilt måste katedralen, Cartagena – Murcia, upplevas. Den är byggd i flera stilar som gotisk och barock och är en fröjd för ögat. Square Glorieta från 1700-talet, där stadens rådhus ligger, är också ett måste och även det en fröjd för ögat. Gamla stan med sina pittoreska smala gator bör också upplevas.

Res till Murcia från Stockholm

Murcia     nätter     Se mer
Murcia     nätter     Se mer

Res till Murcia från Göteborg

Murcia     nätter     Se mer

Res till Murcia från Köpenhamn

Murcia     nätter     Se mer

Mer om Murcia

Det kryllar också av mysiga restauranger med utsökta spanska rätter och goda drycker, med och utan alkohol, till ett relativt överkomligt pris om man jämför med hemtrakterna. Men det har inte alltid varit härlighet som präglat denna stad. Under 1800-talet skakades Murcia av en våldsam jordbävning som dödade 6.000 människor.

Golf har blivit ett utbrett fenomen under de senaste åren och man hittar många banor i närheten.

Här finns också goda möjligheter till shopping. Calle Jabonerias är en trevlig shoppinggata att starta på. Den ligger nästan i centrum och här hittar du vanliga butiker och designerbutiker sida vid sida.

Det är alltså en plats som har det mest och som ger dig en smak av gamla Spanien; god mat, rytmer, urban puls och lata dagar på de närliggande stränderna. Ett bra ställe att åka till både när du är där och i efterhand när man har kvar goda minnen.

TRANSPORT

San Javier flygplats ligger en relativt kort resa från staden och många flygbolag flyger dit. Det är lätt att ta sig till centrum med kollektivtrafik. Det finns också många möjligheter att hyra en bil, om du gör det, är det inte långt till andra platser i Murcia-området.

LOGI

Det finns flera hotell och Hesperia Murcia, Hotel Nelva och Catalonia Conde de Florida är några av dem. Kolla priser och läge i förväg.