Sök resa
Montpellier Reseguide

Montpellier Reseguide

Montpellier är den viktigaste staden i regionen Languedoc-Roussillon i sydvästra Frankrike.

Se
Av särskilt intresse i gamla centrum
La Place Royale du Peyrou
Les Jardin des Plantes (botanisk trädgård)
La Cathédrale Saint-Pierre, L’Ecole de Médecine, och Le Musée d’Anatomie
L’Hôtel des Trésoriers de la Bourse
Place de la Comédie
Musee Fabre – konstmuseet.

Den Antigone-distriktet – neo-klassiskt arkitekturdistrikt

Göra
Ta en promenad på Esplanaden en dag när vädret är fint (det är det för det mesta). Den är kantad med träd, bänkar, ett par uteserveringar, och ofta marknadstält där de säljer kläder och mat och är en härlig plats att tillbringa eftermiddagen. Håll dig till den väl upplysta delen på natten om du inte vill köpa droger eller bli rånad eller båda (detta har förbättrats sedan en ny polisstation öppnades i närheten nyligen). Polisstationen ligger precis bredvid turistbyrån så alla dina turismbehov ligger precis bredvid varandra.

Besök Parc Zoologique (zoo), 50 Avenue Agropolis [9]. Djurparken har ett omfattande friluftsområde med djur från Afrika, Nord- och Sydamerika, Asien och Oceanien, (fri entré), och inomhus La Serre Amazonienne (Amazonas regnskog (6 €)). Ta spårvagnen till St Eloi sedan “La Navette” bussen.

Res till Montpellier från Stockholm

Montpellier     nätter     Se mer
Montpellier     nätter     Se mer

Res till Montpellier från Göteborg

Montpellier     nätter     Se mer
Montpellier     nätter     Se mer

Res till Montpellier från Köpenhamn

Montpellier     nätter     Se mer
Montpellier     nätter     Se mer

Mer om Montpellier

Promenera genom den nya stadsdelen Antigone. Börja från Place de la Comédie, promenera förbi Ibis Montpellier Comedie-hotellet (den höga stegade hotellet), genom Centre Commercial le Polygone (det stora köpcentret), och genom hela Antigone-distriktet, tills du når floden (runt 20 minuters promenad). Njut av den fina neo-klassiska arkitekturen, symmetrier, mönster och storleken. I slutet kan du se tillbaka på de vackra halvcirkelbyggnaderna som fäller ihop sig omkring dig och framför dig ligger det glansiga och snygga Languedoc-Roussillons regionala huvudkontor. Det finns flera restauranger på stranden av floden.

Åk till de närliggande stränderna vid Palavas-les-Flots, Carnon eller La Grande-Motte.

Montpellier är mycket kosmopolitisk för en stad av dess storlek och har ett brett utbud av etniska kök tillgängliga, förutom traditionell fransk mat. I centrum finns en uppsjö av over-the-counter smörgåsbutiker och liknande ställen som specialiserat sig på kebab (nästan lika många av dessa som det finns hårsalonger och fastighetsbyråer). Om du är ute efter den klassiska franska cafe-upplevelsen skall du prova någon av de många bistroerna i närheten av La Place de la Comedie. För ett gott kaffe i en mer avslappnad atmosfär finns också ett trevligt Café nära Louis Blanc spårvägshållplats.