Sök resa
Montevideo Reseguide

Montevideo Reseguide

Uruguays huvudstad Montevideo är ett namn som kan förknippas med videobutiken nere på hörnet. Men det är mer påminner om en av filmerna och det är inte illa när man betänker att staden faktiskt är en förvuxet fort.

Staden växte upp på 1800-talet när spanjorerna bestämde sig för att bygga en fästning här.Men det tog inte lång tid innan den växte ur sitt grundelement och in i framtiden.

Lokaliserat som den är vid vackra Atlanten, med stränder, kaféer, subtropiskt klimat och latinska specialiteter som saftig biff och sensuell musik, Montevideo är verkligen en plats som behöver uppsökas och undersökas. Jag menar inte undersöka som en ögonundersökning men visuellt smaka på allt den har att erbjuda. Priserna är rimliga, människorna är vänliga och den gamla staden Ciudad Vieja är en ypperlig samlingspunkt för både turister och invånare.

Det bor drygt 1,2 miljoner människor här men den kulturella mångfalden är förvånansvärt stor, och du får en inblick i både italiensk och spansk stil.

Staden minner på många sätt om Buenos Aires, bara i en mindre storlek, och tyvärr för landets turistnäring, men perfekt för dem som gillar känslan av att upptäcka något på egen hand, även ganska oupptäckt.

Till Montevideo från Stockholm

Montevideo     nätter     Se mer
Montevideo     nätter     Se mer

Till Montevideo från Göteborg

Montevideo     nätter     Se mer
Montevideo     nätter     Se mer

Till Montevideo från Köpenhamn

Montevideo     nätter     Se mer
Montevideo     nätter     Se mer

Mer om Montevideo

Då är det ganska roligt att veta att väldigt många argentinare kommer hit på semester, för att koppla av i vackert väder på en av de många vackra sandstränderna.

Har du tröttnat på sandstränder kan det vara intressant att höra att även i Uruguay är det mycket populärt med Tango. Och med låga priser på barer och nattklubbar kommer det att vara ganska lätt att delta i denna traditionell dans.

Möjligheter till andra sportaktiviteter som vindsurfing är också bra, och är du här skall du spela fotboll!

Varför? Eftersom både Uruguay både stod som värd och vann världens första fotbolls-VM 1930, och sporten är en passion som de får med modersmjölken.
SHOPPING
Shoppinggenen får också jobba i denna stad, det finns gott om affärer av alla storlekar att njuta av, och du kommer definitivt komma hem med någon souvenir som du älskar för en liten stund, tills förälskelsen lugnar sig och den hamnar i en låda. En sak som är bra att veta är att prutning inte är utbrett här, och att du inte vill införa den. Det är ändå prisvärt.Bio- och teaterbesök är också något som är värt en titt.
SEVÄRDHETER
Det finns mycket att titta på, och många av sevärdheterna ligger i den tidigare nämnda gamla stan. Plaza Independencia, Museo Romantico och Teatro Solis är några av dem.
TRANSPORT

Flygplatsen, Aeropuerto Carrasco, ligger ca 20 km utanför staden, och många reseföretag erbjuder turer hit. Det är också möjligt att resa till ett grannland för en lägre kostnad och sedan över gränsen med buss eller färja.

Inom staden finns ett väl utbyggt bussnät där man kan köpa biljett direkt från föraren. Taxibilar i staden är också relativt tillförlitliga, men kan kosta lite.
BOENDE

Det finns flera hotell och boenden med en inte alltför dyr prislapp här. Det viktigaste är att kontrollera en bit i förväg både var du vill bo, prisklass och standard.