Sök resa
Menton Reseguide

Menton Reseguide

Menton är “Citronfestivalens huvudstad i världen”, och ligger mycket nära gränsen till Frankrike och Italien och är på många sätt mer italiensk än fransk. Den har sin eget mikroklimat, generellt mildare än resten av den franska Rivieran, och blev i slutet av artonhundratalet en plats där nordeuropéer med tuberkulos kom till för att antingen återfå sin hälsa eller dö. Som ett resultat av det kyrkogården fylld med framstående engelsmän, tyskar och ryssar. Den gamla stadsdelen är till stor del bilfri vilket bidrar till charmen på detta stillsamma resmål.

Ta sig runt
Menton är någorlunda kompakt och de flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd.

Observera att sevärdheter såsom kyrkogårdar och kyrkorna är upp branta kullar och många steg men den utsikt som kan fås är väl värd ansträngningen.

Res till Menton från Stockholm

Menton     nätter     Se mer
Menton     nätter     Se mer

Res till Menton från Göteborg

Menton     nätter     Se mer
Menton     nätter     Se mer

Res till Menton från Köpenhamn

Menton     nätter     Se mer
Menton     nätter     Se mer

Mer om Menton

Eftersom det är så nära den italienska gränsen kan man bokstavligen gå till Italien. Detta är definitivt mer av en gimmick än användbart och resor till Italien till de närliggande städerna eller längre bort bör göras antingen med järnväg eller väg.

Se
Jean Cocteau-museet Även om det tidigare var huserat i en bastion nära hamnen är det nya museet en specialbyggt för ändamålet, ritad av den italienska arkitekten Rudi Ricotti och inrymmer en otrolig modern utställning med interaktiv visning av ritningar, keramik, gobelänger och en stor mosaik av konstnären.
Salle des Marriages i rådhuset, den civila bröllopshallen är inredd helt i väggmålningar av Jean Cocteau.
Den charmiga gamla staden är kompakt och till stor del bilfri.
Flera imponerande trädgårdar ligger utspridda i staden inklusive de på Garavan (Olivträd i Parc du Pian, Jardin Exotique, Villa Fontana Rosa).
Casino och de magnifika hotellen Royal Westminster och Ambassadeurs.
Cimetière du Vieux Chateau ryskt ortodoxt kapell, William Webb Ellis grav – skaparen av Rugbyfotboll, utsikt över staden.
De byar uppe inåt landet (Ste Agnes och Gorbio).
Mare Nostrum-bryggeriet i Castillon.

Fête du Citron Det har en citronfest och du är bjuden! Citronrelaterade festligheter under flera dagar i februari.

Göra

Festival de Musique de Menton är en musikfestival som löper genom den sista dagen i juli till mitten av augusti. Musiken är primärt klassisk, med artister och symfoniorkestrar från hela världen.

Äta

Det finns många bra restauranger i gamla stan och ner mot hamnen, som erbjuder bra valuta för pengarna.