Sök resa
Masai Mara Reseguide

Masai Mara Reseguide

Safari! Masai Mara är ett underverk med en hisnande landskap och en intressant historia. Här är det dagligen drama, inte bara från djurvärlden, men också mänskliga mord. Parken i Kenya är fortfarande vacker och inbjudande på sitt eget sätt.

En estetik som skapats av naturen själv, och bevarad av människor förhoppningsvis i all framtid. Masai Mara är ett naturreservat i Kenya uppkallat efter stammen Maasai Mara och floden.
Här bor vilda djur i naturen, eller åtminstone så fritt som de kan i en park. Livet går sin vanegång och erfarenheterna står i kö.
Safari har länge varit ett fenomen som har lockat människor. Och den unika sammansatta miljö här vilket gör det till en utmärkt plats för de som drömmer om sådana upplevelser.
För här är möjligheterna att se lejon, leoparder, geparder, elefanter, noshörningar, zebror, bufflar och många andra spännande och exotiska djur, väldigt goda!
Ett annat fenomen som gör Masai Mara till en speciell plats är den stora vandringen.
Flockar på över en miljon gnuer och zebror vandrar nämligen årligen in i Masai Mara under perioden juli till oktober. En sådan syn skapar garanterade minnen för livet!

Här bör man stå upp så att man får uppleva soluppgången och titta på hur livet river sig ut ur natten och in i dagen. Det är en plats för att observera mer än att delta och en plats att berika sina sinnen och minnen.

TIll Masai Mara från Stockholm

Masai Mara     nätter     Se mer
Masai Mara     nätter     Se mer

Till Masai Mara från Göteborg

Masai Mara     nätter     Se mer
Masai Mara     nätter     Se mer

Till Masai Mara från Köpenhamn

Masai Mara     nätter     Se mer
Masai Mara     nätter     Se mer

Mer om Masai Mara

Masai
Naturreservatet är också hem till det nomadiserande Maasai-folket och chansen att uppleva den bevarade kulturen hos detta folk på nära håll är verkligen närvarande. Och då kommer du förmodligen komma nära deras lätt igenkännliga dans, som består av rytmiska och studsande hopp.
Maasai är ett stolt folk och har också varit kända för sitt mod och sin styrka under årens lopp.

De har blivit en naturlig del i området, och bör absolut upplevas.

MARA
Mara River är också ett viktigt inslag i Masai Mara. Denna flod betyder liv för en mängd olika djur här, och ständigt läskar sig djurtungor i det för dem, uppfriskande vatten.

Flodhästar är bland de djur som kan upplevas på nära håll i floden.

MORD
Det är inte bara djuren i reservatet som står för blodsutgjutelse. 1988 hittades den 28-åriga naturfotografen Julie Ward delvis förkolnad och bränd, efter att ha varit försvunnen i en vecka.

Den första förklaringen från kenyanska myndigheterna var att hon dödades av lejon, och sedan träffas av blixten. En förklaring som på inget sätt höll, och som de var tvungna att dra tillbaka. Obduktionen visade också att hon hade blivit knivhuggen med ett vasst föremål.

TRANSPORT

Du kan beställa flera paketarrangemang där en Masai Mara safari är en del av erbjudandet, och det kan mycket väl vara det bästa att göra det på det sättet. Ett annat tips är att flyga till Nairobi, och sedan åka vidare till naturreservatet. I naturreservatet är det bil som gäller, du kan faktiskt köra din egen men det bästa för att se det mesta är att åka med en guidad tur. Man kan också ta en lyxig tur i luftballong för att uppleva denna underbara plats från ovan.

BOENDE

Man har faktiskt ett antal alternativ när det gäller boende också. Det finns flera tältläger av olika standard, också lodges. Om du köper ett paket, är boende också ordnat.