Sök resa
Marrakech Reseguide

Marrakech Reseguide

Exotiska dagar, äventyrliga nätter och magiska minnen. Marrakech bjuder på en levande berättelse där du är huvudpersonen i ett hippie-äventyr och staden är feberfantasin som blev verklighet.

Den rosa staden, denna miljonstad i Marocko, vid Atlasbergens fötter, ofta kallad så på grund av sina byggnader i samma färg, är en orientalisk glädje – ett mytiskt paradis – en promenad i en cirkus med dresserade apor, ormtjusare och skrynkliga spådamer och av Churchill beskrivet som den vackraste platsen på jorden.

Den gamla berberbyn visar alltid sig fram från sin bästa sida, och är en unik handelsplats där en promenad genom de korridorliknande basarerna är nödvändig och nästan garanterar en eller flera nya souvenirer i bagaget.

Men staden är också en plats att låta smaklökarna löpa amok, här erbjuds det härliga rätter som kokta sniglar och Shishkebab på rätt sätt eller andra lam-, grönsaks- eller couscousrätter, som det marockanska köket är så känt för.

 

Res till Marrakech från Stockholm

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Res till Marrakech från Göteborg

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Res till Marrakech från Malmö

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Res till Marrakech från Köpenhamn

Marrakech     nätter     Se mer
Marrakech     nätter     Se mer

Mer om Marrakech

Priserna är generellt rimliga och urvalet är stort.Nattlivet är dock värre med. För även om det påminner om nattliv som man känner det från nordligare destinationer är många av ställena ägda av turisthotellen, och priserna kan vara höga. Det är också möjligt att besöka stadens enda kasino, La Mamounia, i hopp den stora vinsten.

MEDINA

Gamla stan är ett historisk mästerverk och en hänförande plats där torget “Jemaa el Fna”, äventyrsberättarnas torg, är en samlingsplats där säljare, konstnärer, ficktjuvar och turister existerar sida vid sida, och där man lätt kan äta och mysa sig utöver kvällarna, då nästan hela stället förvandlas till en uteservering. Tidigare var detta en avrättningplats där avhuggna huvuden hängde som en varning.

Staden grundades på 1000-talet och har sedan dess utvecklats genom flera kulturer och mänsklig påverkan till att bli vad vi ser idag, en stad med arkitektur från bland annat Spanien och Frankrike. Av andra sevärdheter rekommenderas Jardin Majorell – den blomstrande trädgården, det franska villaområdet Gueliz och Koutoubiamoskeen. För den aktivitetsintresserade rekommenderas skidorten Oukalmeiden en timmes bilresa upp i Atlasbergen, där du kan åka skidor, med gamal utrustning, med utsikt över Saharaöknen på vintern.

TRANSPORT

Flygningen från Norden tar cirka fem timmar och flygplatsen RAK Menara ligger cirka fem kilometer från Marrakech. Det är möjligt att ta buss, taxi eller hyrbil.

BOENDE

Man har möjlighet att hyra semesterlägenheter eller hotell och priser och kvalitet varierar. Det är bäst att kontrollera eventuella erbjudanden och priser innan du åker.