Sök resa
Marocko Reseguide

Marocko Reseguide

Marocko är ett land i Nordafrika som kombinerar en mängd olika kulturella influenser i en unik blandning. På semester i Marocko har du chansen att utforska en mängd olika upplevelser, från livliga marknader till idylliska stränder.

Marocko har ett stort antal internationella flygplatser, särskilt skall nämnas Rabat, Marrakech, Casablanca och Tangier.

Marocko ligger vid ett vägskäl mellan öst och väst, nord och syd. Landet har influenser från många olika kulturer; Afrikanska, Europeiska, Medelhavs, Arabiska och Orientaliska smaker kombineras och gör detta till en destination helt olik alla andra. Du hittar samma nyfikna blandning i varje aspekt av Marocko, från mat och musik, till den slående arkitektur som kantar gatorna.

Res till Marocko från Stockholm

Marocko     nätter     Se mer
Marocko     nätter     Se mer

Res till Marocko från Göteborg

Marocko     nätter     Se mer
Marocko     nätter     Se mer

Res till Marocko från Malmö

Marocko     nätter     Se mer
Marocko     nätter     Se mer

Res till Marocko från Köpenhamn

Marocko     nätter     Se mer
Marocko     nätter     Se mer

Mer om Marocko

Några av de mer populära destinationerna inkluderar städerna Rabat, Casablanca, Marrakech, Tangier och Fez. Alla har sin egen distinkta smak, vilket innebär att det inte finns två besök som kommer att vara samma upplevelse. Många av kuststäderna kan också skryta av fantastiska stränder, och vattensporter är en vanlig attraktion.
Älskare av kultur kommer att bli glada av det stora utbudet av museer, gallerier och slående arkitektur som erbjuds i detta unika land; och med en historia som innehåller ockupation av civilisationer så olika som romarna, fenicierna, kartagerna, judarna och araberna, kommer du att få chansen att beundra ett brett utbud av stilar och influenser.

Samma unika blandning framgår i det marockanska köket som använder ett varierat utbud av ingredienser, inklusive mustiga kryddor, medelhavsfrukt och färskt rött kött. Ska du resa till Marrakech så se till att besöka den hisnande marknaden vid Djemaa El Fna för att uppleva det marockanska köket på sitt bästa humör. Under dagen är denna livliga marknad fylld med en berusande blandning av fakirer, ormtjusare och marknadsstånd men på natten vaknar den verkligen till liv då matstånden öppnar , du kommer att få chansen att prova heta stuvade tagines, fräscha sallader, söta bakverk och udda delikatesser, såsom friterad ål.