Sök resa
Marbella Reseguide

Marbella Reseguide

Marbella, med dess cirka 100 000 invånare, framstår som en livlig, hektisk och modern stad med allt du kan önska av faciliteter; butiker, restauranger och annat för Europas jetset och alla andra med pengar att bränna. I bergen bakom hamnen ligger villorna du bara kan drömma om och i Puerto Banús ligger också ett kasino.

Marbella är Costa del Sols mest exklusiva resort kanske med undantag för “The Golden Mile” vilket är sträckan strax väster om staden runt Puerto Banús – en enorm marina med båtar i lyxklassen.

Även mitt i vintern är gatorna i Marbella fulla av bilar, sommartrafiken är direkt kaotisk och parkeringsförhållandena nästan omöjliga. Staden sjuder av liv och rörelse med en stämning som kännetecknas av både semesterort och stad. Lyckligtvis är det luftigare nere vid sjön. Längs de fina stränderna i centrum finns en vacker strandpromenad med restauranger, barer och klubbar. Längs vattnet ligger också hotellen nära varandra i många våningar och med fantastisk utsikt över havet från de många balkongerna. Totalt finns det cirka 25 km stränder runt staden av god standard.

Res till Marbella från Stockholm

Marbella     nätter     Se mer
Marbella     nätter     Se mer

Res till Marbella från Göteborg

Marbella     nätter     Se mer

Res till Marbella från Malmö

Marbella     nätter     Se mer

Res till Marbella från Köpenhamn

Marbella     nätter     Se mer

Mer om Marbella

HÄRLIGA GAMLA STAN

Marbellas pärla, som ger staden det lilla extra i förhållande till många av de andra semesterorterna längs Costa del Sol är den mycket välskötta och charmiga gamla stan. I centrum för det nästan cirkulära området är “Placa de los Naranjos” (Appelsintorget), ett skuggigt och fridfullt (i den mån det inte översvämmas av turister) torg med kaféer, frodig växtlighet och bänkar. Därifrån sträcker sig små, smala gator i alla riktningar 4-5 kvarter ut. Vid torget ligger det gamla rådhuset från 1400-talet och i närheten ligger stadens största kyrka från 1505: Iglesia de nostra Señora de la Encarnación. Bakom kyrkan ligger Museo del Grabado, visar spanska målningar av bland andra Picasso, Miró och Dalí. Gatorna i den gamla staden är fullmatade med butiker, kaféer och restauranger – för att inte tala om myllrande folkmassor.

NATTLIV

Nattlivet i Marbella är ganska livligt med flera bra diskotek och mängder av barer och klubbar. På många av dem spelas livemusik. Marbella är också känt för sina fiestas; under första hälften av juni firas stadens skyddshelgon San Bernabé och i juli hyllar fiskarna sitt helgon under Fiesta de la Virgen del Carmen.