Sök resa
Manchester Reseguide

Manchester Reseguide

Manchester är väl mest känt för sina röda djävlar och näst mest känt för sin ljusblå lillebror. Men det finns mer, det är faktiskt en stad, och alla spelar inte fotboll i staden som är både charmig och ocharmig.

Länge var Manchester känt som en smutsig och bullrig industristad och ingen plats man pluttade i resekalendern om det inte var en fotbollsmatch man ville se. Men stadens politiker tog sig samman och lyckades omforma de fruktansvärda byggnaderna till hippa restauranger, klubbar, bostäder och andra nöjen för både turister och invånare.

Inte illa när man betänker att Manchester faktiskt var världens första industristad, och hade en mycket viktig roll i den industriella revolutionen, och att det har varit en stad sedan 1300-talet då Gnaeus Julius Agricola reste ett fort och gav platsen namnet Mamucium.

Res till Manchester från Stockholm

Manchester     nätter     Se mer
Manchester     nätter     Se mer

Res till Manchester från Göteborg

Manchester     nätter     Se mer
Manchester     nätter     Se mer

Res till Manchester från Malmö

Manchester     nätter     Se mer
Manchester     nätter     Se mer

Res till Manchester från Köpenhamn

Manchester     nätter     Se mer
Manchester     nätter     Se mer

Mer om Manchester

Men det var då, och i dag är i dag, och nu ligger fokus på kulturen, och det erbjuds under hela året, olika festivaler, konserter, evenemang och teatrar med bra utbud förutom fotbollen.

Men som en stad ska vara, och Manchester är verkligen en stad med 2,5 miljoner invånare, om vi räknar förorterna, har man också flera museer; Imperial War Museum, Museum of Science and Industry och naturligtvis ett separat Manchester United Museum. För de som gillar andra konster kan Manchester Art Gallery vara platsen att gå till.

SHOPPING

Manchester har också blivit en plats där du kan komma hem med andra plagg än de du hade med dig dit, eller fotbollströja (allt beror på vilket lag du hejar på) och det sägs att staden är på nivå med shoppingen i London.

Vilket är säkert är att det finns en enorm tillgång och stora köpcentra, med allt från märkesvaror till huvudfåran i originalitet i både kläder, skor och allt annat man kan önska sig. Priserna är relativt höga, men den överväldigande mängden, storlekarna, och därmed ett enormt mentalt sugande köptryck, går inte att jämföra med hemma, och det är lätt att överfylla kvoten.

När du är här är det också en bra idé att ta del av Storbritanniens ärevördiga pubtradition och urvalet här är stort.