Sök resa
Malaga Reseguide

Malaga Reseguide

Malaga är huvudstaden på Costa del Sol och erbjuder fantastiskt väder, sol och blå himmel året runt. Sommaren är underbart fin och temperaturen är också ganska bekväm på vintern.

Malaga ligger på Costa del Sol och är Spaniens femte största stad. Stränderna i Malaga håller en mycket god standard. Somrarna i Malaga är mycket varma. Men vintertemperaturen är inte så illa, med ca 15 till 19 grader. Flygbiljetter är ganska billiga vid den tidpunkten på året, något som lockar många nordbor till området vid den tiden.

Konstnären Pablo Picasso och Hollywoodstjärnan Antonia Banderas är faktiskt födda i Malaga.

Shopping i Malaga är faktiskt inte så illa. Köpcentret El Corte Ingles finns också i Malaga och de har ett bra urval av det senaste modet. Calle Larois är den största shoppinggatan i Malaga men ta också en tur till Gamla stan i Malaga. Du hittar mer spännande och okonventionella butiker i denna del av Malaga. Malaga har naturligtvis ett överflöd av restauranger. Beställ gärna flera små läckra tapasrätter som Spanien är så känt för. Runt shoppinggatan Calle Larois i Malaga finns flera tapasrestauranger.

Res till Malaga från Stockholm

Malaga     nätter     Se mer
Malaga     nätter     Se mer

Res till Malaga från Göteborg

Malaga     nätter     Se mer
Malaga     nätter     Se mer

Res till Malaga från Köpenhamn

Malaga     nätter     Se mer
Malaga     nätter     Se mer

Mer om Malaga

Nattlivet i Malaga är mycket bra och har något för varje smak. Det finns flera nattklubbar och mysiga barer. På sommaren är det livligt här. På Placa de la Merced i Malaga samlas ungdomarna på lördagskvällarna. Det är en lite udda tradition här, de kommer från alla håll och ställer sig på gatan och pratar och dricker. Det kan kan kanske jämföras med att hänga vid korvmojen översatt till svenska förhållanden.

Om du gillar golf är Malaga definitivt platsen att åka till. Utanför Malaga ligger många fina golfbanor. Costa del Sol kallas av många Costa del Golf på grund av alla golfbanor. Malaga har ett bra utbud av andra aktiviteter också. Tennis är mycket populärt i Malaga, och naturligtvis vattensporter. I Malaga kan du pumpa lite adrenalin på en jet ski, njuta av havet på en surfbräda eller kite. Åk gärna på en Delfinsafari när du är i Malaga. Efter en lång dag ute i solen kan det vara skönt att unna sig lite egentid på ett av Malagas många SPA:s.

Bara några timmars bilfärd från Malaga ligger underbara Sevilla. Det finns många billiga biluthyrare i Malaga, det är ett bra sätt att se mer av Andalusien. Granada eller bergsstaden Ronda som är byggd på en klippa ligger inte långt från Malaga.