Sök resa
Madrid Reseguide

Madrid Reseguide

Spaniens huvudstad genomsyras av konst och kultur, tapas, rytmer och liv. Med omkring fyra miljoner invånare är det en stor stad men med lokal charm. Madrid ligger ungefär mitt i Spanien vid floden Manzanares, och räknas som en viktig plats för handel och kultur.

Det finns ingen brist på saker att göra i den spanska huvudstaden, det finns många caféer, restauranger, klubbar, butiker för shopping i alla prisklasser och hundratals arkitektoniska pärlor som medeltida kyrkor och kloster. Här hittar du det kungliga slottet Palacio Real, ett fantastisk visuellt spektakel i italiensk barockstil med dekorerade väggar och tak.

Det är också här det berömda Pradomuseet ligger och det var i denna stad Picasso studerade med mästarna i Prado.

Många av de otaliga uteställena släpper annars inte taget förrän morgonsolen lyser in dig till en ny dag med serranoskinka, manchegoost och riojavin, som alla dagar i Madrid bör innehålla om man väljer att inte fortsätta på morgondagens klubbar öppnat runt 07:00.

Puerta del Sol är namnet på stadens legendariska torg – en samlingspunkt i staden, en samlingsplats för människor och ett centrum för att samla sig lite innan man sätter igång på Madrids eminenta shoppinggata, Grand Via. La Latina ligger på den sydvästra sidan av staden och rekommenderas också starkt, området kommer att charmera dig med sina smala gator, lite förfallna byggnader och utmärkta matställen. Här är det också en unik marknad varje söndag där man kan hitta de mest otroliga saker. La Latina är en plats där man träffar lokalbefolkningen och en där man får en glimt av Madrids fordoms storhet.

Resa till Madrid från Stockholm

Madrid     nätter     Se mer
Madrid     nätter     Se mer

Resa till Madrid från Göteborg

Madrid     nätter     Se mer

Resa till Madrid från Köpenhamn

Madrid     nätter     Se mer

Mer om Madrid

FLER SEVÄRDHETER

Det kryllar av minnesvärda sevärdheter och utöver de som redan nämnts är det värt att se bland annat Catedral de la Almudena – En nyklassisk arkitekturpärla som ligger på Plaza de la Armeria. Retiroparken, Parque del Retiro är, med en konstgjord sjö, fontäner och statyer en imponerande syn, och Madrids mest berömda park. Jordgubbståget är ett utklätt tåg som går sträckan mellan Madrid och Aranjuez senvår och sommar. För de som gillar sport, särskilt fotboll, eller bara vackra byggnader är Santiago Bernabeu-stadion, hemmaarena för Real Madrid, en uppenbar punkt på checklistan.

TRANSPORT

Det tar inte mer än ca 3-4 timmar att flyga från Skandinavien till Madrid Barajas flygplats som ligger cirka 12 km utanför centrum. Därifrån är det lätt att ta sig med buss, tåg eller taxi. Madrid har en av världens största tunnelbanor och det rekommenderas att använda nätverket för att ta sig runt. Turistbussar rekommenderas också eftersom du då får en guidad tur av stadens många ärevördiga sevärdheter.

LOGI

Som den storstad Madrid är finns det gott om hotell och boenden. Prisklasser och standard varierar naturligtvis och det rekommenderas att spendera lite tid på att räkna ut vilken standard du vill ha och till vilket pris. The Wellington Hotel och Hotel Urban är kända för sin arkitektur och historia. Priserna är höga, eftersom stjärnorna är många men det är möjligt att hitta billigare alternativ som Hotel San Lorenzo i Chueca distriktet. Madrid har också många prisvärda pensionat och vandrarhem.