Sök resa
Machu Picchu Reseguide

Machu Picchu Reseguide

Ett äventyr från den verkliga världen. Ett minne av den magnifika Inkakulturen. Ett miljövänligt byggnadsverk. Inkas förlorade stad eller Machu Picchu i Peru, är överväldigande, magnifik och historisk.

2400 meter över havet i bergen i Urumbadalen ligger den förlorade Incastaden, Machu Picchu.
Det sägs att staden grundades omkring år 1440, som en semesterby där de kunde slappna av med religiösa handlingar och trädgårdsarbete, och att det bodde Incas här tills de spanska conquistadorerna erövrade landet runt hundra år senare.
Det sägs också att det troligen bodde cirka 750 personer här som mest.
Men en sak som är säker är att Inkafolket var arkitekter i världsklass!
Här hittar du cirka 200 byggnader och staden är uppdelad i en jordbruksdel med konstgjorda terrasser och en boendedel.
Hela byggnadverket är utfört med stenar man hittar på marken i området eftersom Incas trodde att berggrund inte skulle användas för sådana ändamål, och staden är också inbyggd i den naturliga miljön.
Det är knappt använt murbruk heller utan snarare lagt stor omsorg vid anpassningen av byggstenarna till varandra.

Man ser i dessa dagar att det är en fantastisk teknik.

Till Machu Picchu från Stockholm

Machu Picchu     nätter     Se mer
Machu Picchu     nätter     Se mer

Till Machu Picchu från Göteborg

Machu Picchu     nätter     Se mer
Machu Picchu     nätter     Se mer

Till Machu Picchu från Köpenhamn

Machu Picchu     nätter     Se mer
Machu Picchu     nätter     Se mer

Mer om Machu Picchu

GLÖMD
Staden var faktiskt glömt på riktigt, och återupptäcktes av den amerikanska arkeologen Hiram Bingham 1911.
I dessa dagar flockas turister till staden och är du en av dem som får uppleva staden på riktigt, så visa tillräcklig respekt att du inte lämnar något skräp, eller på annat sätt bidrar till att förfula denna idylliska plats.

Titta men inte röra, är en bra regel.

VÄRLDSARV
Tyvärr tänker inte människor på mycket annat än dem själva, liksom att det stora antalet turister redan inneburit slitageskador på området och staden. I själva verket har Unesco, som staden är på världsarvslistan till, hotat med stängning, eftersom de peruanska myndigheterna är så dåliga på att ta hand om platsen.

Det finns lyckligtvis inga kiosker i Machu Picchu men det innebär också att du måste ta med dig dricka och mat själv, för timmarna går nog när du utforska detta underverk från förr.

TRANSPORT

Fler och fler operatörer har börjat erbjuda resor till Peru. För att komma till Machu Picchu, kan du antingen gå den berömda Inka Trail till fots, eller så kan du ta bussen. Vill du gå till fots, har du ett par dagar av svett och möda, men du får en bättre känsla för hur det var för inkas att ens komma dit.

BOENDE

Det är möjligt att bo i Aguas Caliente, staden nedanför Machu Picchu. Machu Picchu är en populär upplevelse, och många erbjuder rundresor i Peru, där Machu Picchu är en del av programmet.