Sök resa
Lyon Reseguide

Lyon Reseguide

Gourmetromantik, nationalromantik och internationell romantik. Den franska metropolen Lyon, “världens kulinariska huvudstad”, ger extra allt, av allt.

Lyon är en av Frankrikes största städer och med TGV-tågen är det faktiskt bara cirka två timmar från Paris. Under årens lopp har Lyon vuxit till att bli en gourmetstad utan motstycke. Maten är utsökt, vinen är perfekta och ostkvällar med kex är uppenbara. Mat är en av de avgjort största attraktionerna och i Lyon ska du bara öppna munnen och delta i de kulinariska övningarna. Lika öppen ligger den idylliska terrängen som omger staden som också är huvudstad i regionen Rhône Alpes som sträcker sig från Provence i söder till Beaujolais i norr.

Res till Lyon från Stockholm

Lyon     nätter     Se mer
Lyon     nätter     Se mer

Res till Lyon från Göteborg

Lyon     nätter     Se mer
Lyon     nätter     Se mer

Res till Lyon från Köpenhamn

Lyon     nätter     Se mer
Lyon     nätter     Se mer

Mer om Lyon

Här möter Nordfrankrike Sydfrankrike och staden ligger där floderna Saone och Rhone sammanstrålar med bergshöjder som en omslutande ram. Ett läge vi kan tacka romarna för. Men det finns mer att tacka de romerska kejsarna för i dagens Lyon, bland annat den stora amfiteatern, som är en fantastisk syn i sig, och en välanvänd plats för sommarens konserter. Även om Lyon var motståndsrörelsens huvudkvarter under andra världskriget har staden sluppit relativt billigt från stor förödelse och i den gamla staden, Vieux Lyon, finns fortfarande många glädjeämnen bevarade.

Här kan man promenera genom de smala gatorna eller njuta gåsleverpastej på ett av kaféerna, i ett av Europas största renässanskvarter.
SHOPPING
Varumärken från hela världen återfinns i många butiker i Lyon och i alla prisklasser. Man kan enkelt handla sig black, eller få känslan av att handla sig själv rik. Den känslan bra erbjudanden kan ge ibland, när man verkligen vill ha något.Stadens huvudgata har butiker av både fransk och mer internationell kaliber och är en utmärkt plats att också bara gå och se.
SEVÄRDHETER
Det finns gott om visuella smycken i Lyon och förutom den redan nämnda Gamla stan, den romerska amfiteaterna och huvudgatan, finns: St. Jean-katedralen i mitten av den gamla staden, som påbörjades 1180 och avslutades 300 år senare, Presqu’île – centrum, fint omhändertaget med de viktigaste museerna, öppna platser, torg och utsökta utsmyckningar. Här ligger också Bellecour, en unik plats med en stor Ludvig XIV staty och operahuset med glaskupol för att nämna något.
TRANSPORT

Inom Lyon finns ett väl utvecklat buss- och tunnelbanenätverk.