Sök resa
Lübeck

Lübeck

En fantastisk marsipan, underbar arkitektur, julmarknader och den mäktigaste av alla Hansastäderna. Lübeck ligger högt på listan över inspirerande resmål med sin vänliga och avkopplande atmosfär som välkomnar dig med öppna armar och följer dig runt alla dina timmar medan du är här. Men inte så nära att det blir besvärande, bara säkert och bekvämt.

Ett annat namn för denna vackra stad med smala gator och gränder är Hansaunionens drottning. En stiligt namn för staden som var en mäktig del av denna gamla union.

Lübeck är fortfarande mäktigt och särskilt genom marsipan har de fått ett, med goda skäl, gott rykte. Här är atmosfären och glädje, god mat, bra shoppingmöjligheter och arkitektoniska underverk som garanterar en härlig känsla oavsett tid på året du väljer att avlägga ett besök. Många av byggnaderna är i gotisk arkitektur och delar av staden är listad på UNESCOs världsarvslista, och av goda skäl, och som en extra glädje att veta att det bevaras när du vandrar där nere på marken och tittar upp på de underbara byggnaderna.

Till Lübeck från Stockholm

Lübeck     nätter     Se mer
Lübeck     nätter     Se mer

Till Lübeck från Göteborg

Lübeck     nätter     Se mer
Lübeck     nätter     Se mer

Till Lübeck från Köpenhamn

Lübeck     nätter     Se mer
Lübeck     nätter     Se mer

Mer om Lübeck

Men det finns också många andra sevärdheter här, och det rekommenderas att besöka en, eller flera, av stadens museer, som är trevliga ställen att spendera tid i, när du vill göra något annat än äta god mat på en av de många goda restauranger, dricka härlig kall öl på en av pubarna eller kaféerna, eller är färdig med att promenera längs floden Trave.

Bland några av dem värda ett besök är; Behnhaus, Holstentor, Lübeck museum för teaterdockor och St Annen Museum. Här är det också möjligt att njuta av musikaliska glädjeämnen i en av de många kyrkorna, eller besöka teater och opera.Det är därför en stad med många glädjeämnen och få sorger och en plats du garanterat önskar dig tillbaka till.

Speciellt om du lägger en resa dit i november / december när staden inbjuder till en av Europas finaste julmarknader, och när staden förvandlas till en stor bling som suger in dig i en övernaturlig fantasivärld ned figurer, god mat och billiga varor som lätt finner sin väg till under julgranen.