Sök resa
Los Gigantes Reseguide

Los Gigantes Reseguide

Los Gigantes är främst en vacker plats, en liten stad i bergen med stora klippor som störtar ner i havet och har gett platsen dess namn. Staden ligger längst nordväst om Teneriffas soliga sydkust och påstås vara den punkt på ön där solen skiner mest, vilket hänger ihop med topografin. Klipporna bildar ett väderskydd mellan norr och söder: Norr om bergen kan det mycket väl vara dimma, regn och lite kyligt, medan solen skiner på södra sidan.

PLAYA DE LA ARENA
Området består egentligen av tre städer som vuxit ihop: Längst sydost, och närmast Playa de las Americas, ligger Playa de la Arena, som är en charterdestination (inte så mycket för skandinaver) med en 150-meters barnvänlig och ganska överfylld naturlig strand, hotell och restauranger.
PUERTO DE SANTIAGO
Två kilometer norrut ligger den den lite trånga hamnbyn Puerto de Santiago med en liten brant strand inklämd mellan byggnader och klippor. Att någon badar där är bara konstigt men det händer faktiskt.
LOS GIGANTES

En km längre upp längs kusten kommer Los Gigantes som är den mest eleganta av de tre byarna – och som är full av turister, varav många är skandinaver. Det går bara en väg mellan de tre byarna och den är ganska trafikerad och kuperad. Det innebär att du förmodligen kommer att hålla dig där du hamnar såvida du inte hyr en bil.

Resa till Los Gigantes från Stockholm

Los Gigantes     nätter     Se mer
Los Gigantes     nätter     Se mer

Resa till Los Gigantes från Göteborg

Los Gigantes     nätter     Se mer

Resa till Los Gigantes från Köpenhamn

Los Gigantes     nätter     Se mer

Mer om Los Gigantes

BRANT OCH LUGN
Los Gigantes är beläget i en ganska brant sluttning upp från yachthamnen som skyddas av en fyrkantig pir. Sluttningen är full av hotell med terrasser och pooler. Det finns också en liten och bra strand och en större poolanläggning nederst vid havet. Från hamnen, som är omgiven av restauranger, går stadens huvudgata uppför backen med ett litet urval av butiker, restauranger och barer. Nattlivet kan dock inte kallas livligt och staden är egentligen ganska sömnig. Det blir att vandra runt och titta på de andra turisterna. Och man bör vara stark i benen, backarna känns i benen.
KLIPPOR, DELFINER OCH VAL
Sevärdheten i Los Gigantes är och blir de spektakulära klipporna som du kan beskåda från en av de många båtar som går i skytteltrafik ut från marinan med turister. Turerna inkluderar även delfin- och valsafari och ett litet badstopp. Vill du uppleva något annorlunda och mer kan du ta en tur med charterbolagens utflykter eller hyra en bil och ta dig runt till sevärdheterna på Teneriffa.

Passar för vem? Los Gigantes har egentligen det mesta en semesterbesökare behöver, förutom nattliv och långa stränder. Således finns det plats för de flesta, utom kanske de partysugna och familjer med stora badbehov.