Sök resa
Los Cristianos Reseguide

Los Cristianos Reseguide

Los Cristianos är en separat stad men ändå en förlängning av Playa de las Americas. Här ligger hamnen med färjetrafik, ett riktigt centrum med en liten rest kanariskt dagligt liv, två stora och bra stränder och alla andra faciliteter en besökare kan tänkas behöva. Los Cristianos är en hel del lugnare än Playa de las Americas.

Det sistnämnda beror förmodligen på att Los Cristianos lockar en något mognare publik än sin bullriga granne. Nu märks det inte lika bra på vintern när turisterna på Teneriffa i stort sett är lite äldre men på sommaren är skillnaden märkbar.

Ändå har du ett bra utbud: Längs båda stränderna finns restauranger, barer och klubbar; alla utformade för att betjäna den strida ström av besökare som promenerar förbi.. Glöm lokal färg.

TVÅ DELAR
Los Cristianos har två delar: Den äldsta och ursprungliga består av gamla stan, Los Cristianos strand och – i samma bukt – hamnen där Fred. Olsens båtar till de andra Kanarieöarna lägger till.

Om du går igenom en liten tunnel i udden, som är gränsen till nästa vik, kommer du till den kanske finaste stranden: Playa de las Vistas. Den är både stor, bred, långgrund och artificiell anlagd. Precis bakom går strandpromenade som faktiskt löper obruten omkring 15 km till den övre spetsen av Playa de las Americas. Det tar ungefär två timmar att gå den. Även längs Las Vistas-stranden har du gott om matställen, butiker osv.

Resa till Los Cristianos från Stockholm

Los Cristianos     nätter     Se mer
Los Cristianos     nätter     Se mer

Resa till Los Cristianos från Göteborg

Los Cristianos     nätter     Se mer

Resa till Los Cristianos från Malmö

Los Cristianos     nätter     Se mer

Resa till Los Cristianos från Köpenhamn

Los Cristianos     nätter     Se mer

Mer om Los Cristianos

Los Cristianos är ett stort resmål med hundratals hotell. Det byggs också mycket nytt på baksidan av orten, det vill säga på andra sidan motorvägen, längst bort från stranden. Du kan alltså riskera att få ett hotell i ett område som är långt ifrån inarbetat och ganska långt bort från folkliv och strand. Var lite vaken alltså.

AKTIVITETER OCH SEVÄRDHETER

Precis bakom Los Cristianos ligger sydkustens bästa golfbana och ytterligare en handfull banor ligger bara en kort biltur från staden. Aquapark Park ligger en tio minuters bilresa bort i San Eugenio Alto.