Sök resa
Liverpool Reseguide

Liverpool Reseguide

Beatles, fotboll, scouse och publiv är bara några av de upplevelser Liverpool erbjuder. Staden, som var Europas kulturhuvudstad 2008, är en levande levande organism, där konst och kultur i många former följer dig.

Det går inte att komma undan Beatles när man åker till denna stad, som tidigare drabbats av mycket arbetslöshet, men som i dessa dagar har lyckats omvandla sig till en plats med invånare som har framtidstro, och när du är här är – The Beatles Story Experience – ett museum med Beatles historia och artefakter, ett måste. Sedan kan du bege dig till Albert Dock, som ligger precis intill. Albert Dock sägs vara Liverpools Aker Brygge men de majestätiska byggnaderna från omkring 1850 måste betraktas som hacket finare.

Res till Liverpool från Stockholm

Liverpool     nätter     Se mer
Liverpool     nätter     Se mer

Res till Liverpool från Göteborg

Liverpool     nätter     Se mer
Liverpool     nätter     Se mer

Res till Liverpool från Malmö

Liverpool     nätter     Se mer
Liverpool     nätter     Se mer

Res till Liverpool från Köpenhamn

Liverpool     nätter     Se mer
Liverpool     nätter     Se mer

Mer om Liverpool

Hursomhelst är det en behaglig plats att vistas på och man laddar snabbt batterierna på ett av kaféerna på plats, och ladda fort ur dem i en av de många butikerna.

En båttur på berömda Mersey är också ett hett tips i Liverpool.För människor som gillar fotboll finns Liverpool Football Club museum, en bra plats att besöka, om du gillar dem då. Om inte, måste det vara tortyr att gå igenom korridorerna och räkna alla troféer.

Är du intresserad av annan konst finns Tate Museum Liverpool, Merseyside Maritime Museum eller FACT – ett konstcenter för film och media platsen att vara. Som tidigare nämnts kommer man inte ifrån Beatles här nere, och precis som i den här artikeln dyker upp namnet upp igen och igen. Och det är absolut förtjänt och därför måste givetvis också Cavern Club nämnas.

Det är en ärevördig och charmig musikerhåla där The Beatles hade flera konserter på 60-talet. Också i dag satsar de på livemusik och är verkligen värt ett besök.
SHOPPING
Det är lätt att även här använda lite för mycket pengar på nya kläder och skor, och många av butikerna här är desamma som i London. Men du hittar säregna saker här också. Cavern Designer Shopping Centre i Mathew Street erbjuder varor från speciella designers och man kan hitta många märkliga drömplagg här.
KLIMAT

Vädret i Liverpool är som annars i England, en oförutsägbar blandning av otäckt och trevligt. På sommaren får man många soliga dagar och det är en stad som besöks av många turister.