Sök resa
Lillesand Reseguide

Lillesand Reseguide

En charmig liten by mellan Grimstad och Kristiansand, älskad av ortsbor och turister. Den vita staden kallar de sig med hänvisning till trähusbebyggelsen. Men det är mycket mer än så.

Det är en behaglig plats, en plats för avkopplande dagar och långa njutningsfulla kvällar. Här är de gröna lungor, kullersten, trähus och hantverksbutiker som gäller. Det är en plats för det goda livet på ett avkopplande sätt. En plats att återhämta sig inför en lång vinter.

Mycket kretsar kring havet och klipporna och ni kommer inte undan denna del av livet i södra Norge när ni är här.

Res till Lillesand från Stockholm

Lillesand     nätter     Se mer
Lillesand     nätter     Se mer

Res till Lillesand från Göteborg

Lillesand     nätter     Se mer
Lillesand     nätter     Se mer

Res till Lillesand från Malmö

Lillesand     nätter     Se mer
Lillesand     nätter     Se mer

Mer om Lillesand

Ta med metspö och prova lyckan på klipporna eller njut av en dag på havet, samtidigt som solen värmer dig och vågor slår. Det är en plats som passar alla, och som ständigt glimtar till med nya minnen.

Promenera gärna för att uppleva de charmiga gatorna och de vackra byggnaderna som har gett staden dess smeknamn.

SEVÄRT

Det arrangeras konserter i Konst- och Kulturhuset, Meta Hansens Hus & Trädgård har en årlig sommarutställning, väl värd ett besök. Det är också nära till både Arendal och Kristiansand, med festivaler; Quart, Hove eller Canal Street Jazz & Blues.

LINSBOLLER
Mat är också i fokus i Lillesand, och när du är här, är det ett måste med bakverk och speciellt “linsebollene” hos stadens två bagare.

Vid hamnen samlas människor på ett av de många kaféerna för att släcka sin törst eller bara sitta och prata. Dagarna är trevliga och det är lätt att samla energi här.