Sök resa
Lefkas Reseguide

Lefkas Reseguide

Lefkas tillhör de Joniska öarna och ligger på Greklands västkust, norr om och söder om Patras-bukten. Ön ligger bara några kilometer ut från kusten och en bro förbinder ön med fastlandet.

Lefkas är en relativt stor ö. Här finns det både mycket att se och göra. Ön har en rik historia och sevärdheter att besöka. Trots att Lefkas har varit ett populärt turistmål länge har ön bevarat sin charm. Det finns både sand och stenstränder på Lefkas. På de större stränderna finns också tavernor och många olika vattensporter att delta i. Östra kustens stränder är mer besökta än de som ligger på västkusten.

Kommunikationerna är bra på Lefkas. Man kan hyra en bil eller moped för att ta sig runt ön på egen hand men det fungerar lika bra med lokalbuss. Det finns också båtturer till närliggande öar.

Flygplatsen ligger på fastlandet och det tar ca 1 timme att komma till Lefkas.

 

Res till Lefkas från Stockholm

Lefkas     nätter     Se mer
Lefkas     nätter     Se mer

Res till Lefkas från Göteborg

Lefkas     nätter     Se mer
Lefkas     nätter     Se mer

Res till Lefkas från Malmö

Lefkas     nätter     Se mer
Lefkas     nätter     Se mer

Res till Lefkas från Köpenhamn

Lefkas     nätter     Se mer
Lefkas     nätter     Se mer

Mer om Lefkas

LEFKAS BY

Lefkas stad ligger på den nordöstra delen och är öns huvudort. Det fantastiska med denna lilla stad med bara 8.000 invånare är att den typiskt grekiska atmosfären och stilla livet lever väl tillsammans turistlivet.

I Lefkas stad domineras stadsbilden av de små pittoreska husen. Längs den charmiga hamnpromenaden finns många restauranger och tavernor.

LIGIA

Ligia är en lite tystare stad utanför Lefkas stad med en lugn och avkopplande atmosfär. Nere i den lilla hamnen ligger det små tavernor precis vid vattnet. Många är kända för sina fiskrätter.

NIDRI

Nidri är en väl fungerande turistort som ligger ungefär 20 km söder om Lefkas stad på öns östra sida.

Staden är en av de två största städerna i Lefkas. Kustlinjen där Nidri är en naturlig mittpunkt har förmodligen öns bästa strandområden. På stränderna kan du delta i olika vattensporter.

Nidri har en hel del olika restauranger där du kan hitta lokala grekiska rätter eller välja från internationella menyer. Dessutom har staden bra shopping med traditionella butiker och souvenirbutiker.

NIKIANA

Mellan Lefkas stad och Nidri ligger Nikiana. Här är det en maklig takt och ett begränsat utbud av affärer, restauranger och nöjen. Även här är den lilla hamnen en naturlig mötesplats med sina små tavernor.

PERIGALI

Perigali ligger strax utanför Nidri och är en väl fungerande turistort som ligger ca 20 km söder om Lefkas stad. Här hittar du det mesta, bra stränder, vattensporter, shopping, bra restauranger, barer och nattliv.