Sök resa
Las Palmas Reseguide

Las Palmas Reseguide

Las Palmas, med över 350.000 invånare, är en stolt och autentisk kanarisk storstad med en stor tre kilometer lång strand – Playa de las Canteras – mitt i centrum. Trots sitt läge, är stranden så ren att EU har gett den Blått Flagg. Här får du en perfekt blandning av sol, bad och storstadssemester. Eftersom Las Palmas ligger på norra delen av ön kan det vara lite mer vind och något mindre sol än i söder. Las Palmas är bäst lämpad för vuxna som vill ha något annat än bara sol och strand.

Stranden, som är stadens huvudattraktion ligger norr om Santa Catalina. Här ligger också hotell, restauranger och barer. Stadens gamla centrum som ligger i distrikten Vegueta och Triana ligger en liten bussresa på 4-5 kilometer längre söderut.

När solen har gått ner och folk promenerar hem från stranden vaknar det andra Las Palmas till liv. Med undantag för kvarteren närmast hotellen har turismen inte slagit ett järngrepp om staden. Las Palmas är fortfarande kanariernas egen stad med små tapasbarer, restauranger som först öppnar sent på kvällen, diskotek som slår upp dörrarna långt efter att de flesta skandinaver har gått till sängs. Nattlivet är minst lika aktivt som i Playa del Inglés. Las Palmas har ärvt mycket livsglädje från närliggande Afrika.

Bland sevärdheterna är Santa Catalina Park som är en mötesplats för de boende i Las Palmas. I stämningsfulla gamla stan Vegueta hittar man Santa Ana-katedralen och smala gator med vackra gamla hus. Här ligger också Columbusmuseet i en byggnad från 1400-talet och Museo Canario som ger dig en bild av Gran Canarias historia. Därifrån är resan kort till shoppinggatan och de stora köpcentrumen.

Resa till Las Palmas från Stockholm

Las Palmas     nätter     Se mer
Las Palmas     nätter     Se mer

Resa till Las Palmas från Göteborg

Las Palmas     nätter     Se mer
Las Palmas     nätter     Se mer

Resa till Las Palmas från Malmö

Las Palmas     nätter     Se mer
Las Palmas     nätter     Se mer

Resa till Las Palmas från Köpenhamn

Las Palmas     nätter     Se mer
Las Palmas     nätter     Se mer

Mer om Las Palmas

Shopping- och fritidsutbudet är mycket bra, faktiskt förmodligen bäst på Kanarieöarna. El Corte Inglés kan erbjuda det mesta av lokala och internationella varor; inte minst små boutiques med det senaste inom kläd- och skomode och spännande affärer med allehanda spanska specialiteter. Las Palmas är känt för sina låga priser och bra shopping.

De som vill ha lite action bör inte missa en fotbollsmatch eller uppleva kanarisk brottning, en sport som har sina rötter tillbaka till urbefolkningen guancherna. Turistbyrån kan ge information om utbudet. Karnevalen i februari förvandlar Las Palmas till en stor fest.

Las Palmas är tillsammans, med Santa Cruz de Tenerife, huvudstad i den autonoma regionen Kanarieöarna och huvudstad på Gran Canaria.