Sök resa
La Orotava Reseguide

La Orotava Reseguide

Bakom Puerto de la Cruz i Orotava-dalen ligger byn La Orotava som Ving satt på charterkartan genom att erbjuda ett hotell på plats. Det är en ganska stor stad med över 30 000 invånare och är känd på ön för sina vackra byggnader i lokal stil med fina balkonger. Men mest av allt är det en riktig spansk stad med ett livligt litet centrum.

La Orotava ligger vackert med en vidsträckt utsikt över havet och bukten med Puerto de la Cruz fem kilometer bort vid kusten. Men det är alltså ganska långt till sjön och badmöjligheter (Vings hotell har ingen pool).

Staden ligger också ganska brant till i terrängen vilket gör det lite tröttsamt att röra sig runt. Dessutom är trafiken betydande. Skall du någonstans måste du nästan ha bil annars är det att sitta på balkongen och njuta av utsikten och det kan bli lite monotont i längden.

Alternativt kan du bege dig ut i gamla stan och titta på de pittoreska husen eller strosa runt och titta på kanariernas dagliga liv runt busstationen eller butikerna och sätta dig på en restaurang utan turister. För här är det 99% spanjorer.

Resa till La Orotava

La Orotava     nätter     Se mer
La Orotava     nätter     Se mer

Mer om La Orotava

PASSAR FÖR VEM

La Orotava är alltså för de som inte kommer för att spendera dina dagar med svenskar, britter eller tyskar. Det är mest av allt en bas för utflykter till andra platser och städer på Teneriffa. En plats där man bor bland kanarier och där man kan sova, äta och dricka som i en riktig spansk stad.Och om du nu letar efter något sånt, varför då välja charter? Inte ens tänka på att ta med barn hit.