Sök resa
Kuala Lumpur Reseguide

Kuala Lumpur Reseguide

Kuala Lumpur är en pulserande stad som andas modernitet och urbana trender. Med sina stora varuhus och fascinerande attraktioner är staden en av Asiens främsta turistmål.

Kuala Lumpur, eller “KL” som den populärt kallas är en stad med knappt två miljoner invånare som ligger på västkusten i Malaysia. På grund av sin korta historia är det moderna byggnader och skyskrapor som dominerar stadsbilden.

KL är bara 130 år gammal och detta återspeglas i den moderna och massiva arkitekturen. Men även om staden har några av världens högsta byggnader och betraktas som en av de främsta affärsstäderna i Fjärran Östern är det ändå uppenbart att någon har intresse av att bevara den något mer traditionella asiatiska kulturen. Välbevarade radhus och koloniala gårdar och intrycks- och färgstarka platser som Chinatown och Little India spelar tillsammans med det moderna. Detta skapar en behaglig och balanserad mix av gammalt och nytt.
SHOPPING

KL har något för alla. Både för shoppingentusiaster och de mer äventyrliga. Shoppingmöjligheter finns oavsett om du letar efter billig datorutrustning, kopierade varumärken, eller bara gillar att leta efter guldklimpar i stadens många butiker eller piratmarknader. För data- och elektronikentusiaster finns det otaliga gallerior och butiker med allt från piratkopierade DVD-skivor och CD-skivor till riktiga Mac-datorer från officiella Apple Store.

Till Kuala Lumpur från Stockholm

Kuala Lumpur     nätter     Se mer
Kuala Lumpur     nätter     Se mer

Till Kuala Lumpur från Göteborg

Kuala Lumpur     nätter     Se mer
Kuala Lumpur     nätter     Se mer

Till Kuala Lumpur från Köpenhamn

Kuala Lumpur     nätter     Se mer
Kuala Lumpur     nätter     Se mer

Mer om Kuala Lumpur

PIRATPARADIS
Letar du efter kläder och skor till ett lågt pris bör du konsultera ett av de många köpcentrumen i det populära shoppingdistriktet “Golden Triangle”. Men om du gillar att pruta rekommenderas hellre marknaden i Chinatown eller Little India. Båda erbjuder massor av piratkopierad elektronisk utrustning, DVD-filmer, kläder, skor, smycken, armband och diverse andra prylar. Det man i allmänhet bör vara medveten om om när man planerar en shoppingrunda i KL är att det finns många piratkopierade varor på marknaden och de lokala handlarna är experter på att få dem att se äkta ut. Letar du efter äkta Levis eller Diesel jeans bör du därför kanske vänta tills du är säkert hem i Europa igen.
Sevärdheter och attraktioner

Även om det vimlar av japanska, amerikanska och europeiska turister rekommenderas fortfarande Petronas Twin Towers starkt. De identiska torn är med sina 452 meter några av världens högsta byggnader. Även om de i huvudsak består av kontor är de fortfarande öppna för turister utan höjdskräck som vill ha en panoramautsikt över staden. Som turist tas man gruppvis upp i en hiss och man får gå fritt på bron mellan tornen och ta bilder tills nästa turistgrupp anländer.

Ett alternativ till de populära Petronas Twin Towers är Menara Kuala Lumpur, ett telekommunikationstorn som reser sig 421 meter över marken. Här får du en nästan likadan utsikt som från Petronas, men 360 grader. Här är det också färre turister som blockerar vyn.
Till fots eller med tåg
Det är lätt att ta sig runt i centrum av KL till fots, men om man har lite dåligt lokalsinne och inte gillar kartläsning, kan man möjligen tillgripa monorailen. Genom att ta den får man se mycket av staden från ett tågfönster till ett billigt pris. Förutom de höga byggnaderna har KL många museer. Vi rekommenderar bland annat det populära Nationalmuseum, ett insektsmuseum och även ett textilmuseum. För barn rekommenderar vi djurparken Zoo Negara och Sunway Lagoon Theme Park som har både vattenparker och andra nöjen.
HUR OCH NÄR
Den internationella flygplatsen i Kuala Lumpur ligger 75 km söder om centrum men det finns gott om bussar och taxibilar som väntar på att ta dig in till stan. Man kan också ta tåget till centrum. Oavsett vilket transportsätt du väljer, se till att inte missa det fascinerande landskap som omger staden.
KLIMAT

Även om juni och juli sägs vara de varmaste månaderna är Kuala Lumpur varmt och fuktigt året om med en nattemperatur sällan går under 20 grader och dagstemperaturer på cirka 30 grader. KL är en stad som kan besökas när som helst på året.