Sök resa
Köpenhamn Reseguide

Köpenhamn Reseguide

Den danska huvudstaden är lätt och ta sig till och det finns gott om bra erbjudanden dit med både flyg och bro. Ett mecka för de som vill köpa allt från dansk möbeldesign till att göra en kupp i spännande secondhandbutiker.

Köpenhamn är en stad väldigt många av oss har varit i. Man känner sig som lite nere på kontinenten här även om det är löjligt kort väg hem.

VAD MAN BÖR SE I KÖPENHAMN.

Louisiana:
Ett måste när du är här. Ett modernt konstmuseum som alltid har intressanta utställningar. Hit kan gå även om det finns barn med på resan. Det finns en särskild avdelning för barn där de kan få vara unga konstnärer, bygga Lego (naturligtvis!), rita och måla.Det finns också en butik i centret där du kan köpa begagnade och nya konstböcker och danska designföremål. Det ligger 4 mil norr om Köpenhamn och man tar sig lätt dit med pendeltåg. Kom ihåg att validera biljetten innan du går på tåget. annars riskerar du en irriterad konduktör. Museet ligger nära havet och den magnifika bokskogen runt är skäl nog att åka dit.

Gammel Strandvej 13 Humlebæk.

Carlsberg bryggerierna.

Gratis underhållning inklusive provsmakning. Här får du en rundtur i ölkulturmiljö. Valby Langgade 1.

Kungliga biblioteket.

Den arkitektoniskt intressanta byggnaden kallas den svarta diamanten och ligger på Søren Kierkegaard Plads. Här hittar du norra Europas största samling av böcker och ett fotografiskt museum.

Nyhavn:

Måste du besöka under din vistelse i staden. Fiskebåtar, timmer, turister och naturligtvis danskar. Med massor av kaféer där man kan njuta av mat och dryck både inomhus och utomhus, en favorit plats för att bara titta på allt som rör sig längs kajen.

SHOPPING

Här är det Ströget som är platsen för shoppare. Dyra exklusiva butiker blandas med många små charmiga secondhandbutiker. Här finns även ostbutiker och kanske klarar du att packa ned ett par bitar i resväskan utan att låta alla nya fina kläder få alltför mycket lukt.

Runt hörnet från Nyhavn hittar man Bredgade som är packad med möbler och antikaffärer.

Köpenhamn från Stockholm

Köpenhamn     nätter     Se mer
Köpenhamn     nätter     Se mer

Köpenhamn från Göteborg

Göteborg     nätter     Se mer
Göteborg     nätter     Se mer

Mer om Köpenhamn

NATTLIV / RESTAURANGER
Bo-Bi Bar.

Klassisk dansk pub med cigarrök, rödrutiga dukar. Klarerboderne 14.

Ideal Bar och nattklubb.

Om du är sugen på en helkväll i staden kommer ett besök här garanterat att tillfredställa. Enorm nattklubb med massor av människor. Här står folk i klungor på gatunivå och dricker öl. Är det för tyst för dig är det bara att ta trapporna upp till 2:a våningen och kasta sig ut på dansgolvet. Levande musik och DJs på flera olika scener. Enghavevej 40.

Copenhagen Jazz House.

Niels Hemmingens gade 10. Köpenhamn är en av världens bästa jazzstäder och det här är platsen många talar om. Levande musik med många av de stora namnen.

Café Sorgenfri, Brolæggerstræde 8. Filthy, mysiga, så Danska det kan vara. Smørrebrød och kotletter på menyn. Priser mitten av tre.

Restaurang Era Ora, Torvegade 62. Italiensk lyxrestaurang med exklusiv service, vida känd för sin mat och priser därefter. Dyrt.

Riz Raz, Kompagnistræde 20. Buffémat från Mellanöstern. Utmärkt vegetarisk mat. Billigt.


Med förbehåll om ändringar vad gäller restauranger och uteställen.