Sök resa
Köln Reseguide

Köln Reseguide

Köln är kulturellt på många sätt. Här kan du njuta av museer och gallerier, ståtlig arkitektur och trevliga människor. Eller ta en bayer på ett av de flera tusen uteställena. Med andra ord någonstans där dagarna kan bli långa och nätterna snabbt bli korta.

Köln är känt som en livlig studentstad och är faktiskt Tysklands fjärde största stad med cirka en miljon invånare. Det ligger beläget vid Rhen och Düsseldorf och Bonn ligger bara några tiotal kilometer bort. Belgien ligger också inte alltför långt borta.
Under 2. världskriget blev stora delar av den vackra staden decimerade och under de följande åren har staden vuxit upp som modernare än tidigare. Men något bibehålls och ett måste i staden är att uppleva katedralen och den levande platsen framför där det vimlar av folk på inbjudande kaféer och matställen.
Men det sägs att staden rymmer mer än 3.000 uteställen så möjligheter att uppleva livet på andra håll är också stora.

Invånarna njuter gärna stadenss öl på lokala pubar och det är inte dumt att sitta ner för att göra som dem.

Till Köln från Stockholm

Köln     nätter     Se mer
Köln     nätter     Se mer

Till Köln från Göteborg

Köln     nätter     Se mer
Köln     nätter     Se mer

Till Köln från Köpenhamn

Köln     nätter     Se mer
Köln     nätter     Se mer

Mer om Köln

SEVÄRDHETER

För många är operan det mest inbjudande med staden och det sägs vara ett unikt arkitektoniskt underverk som kan avnjutas både inne och ute. Men också den redan nämnda Domkyrkan är värd att ge utrymme i minnena. Det påbörjades på 1200-talet, och stod inte färdig förrän omkring 600 år senare så det finns många människor som har lagt sina liv i dess händer.

SHOPPING

Staden är också ett utmärkt ställe att förnya garderoben, både på sig själv och till andra. Det finns otaliga shoppingmöjligheter och shoppingcentret Neumarkt Galerie är en av de platser som anstår den typ av verksamhet. Köln är också förtjust i andra aktiviteter och är ofta värd för stora evenemang inom sport och musik.