Sök resa
Klaipeda Reseguide

Klaipeda Reseguide

Vid Nemunaälvens mynning ligger denna vackra litauiska pärla och lockar med sina gamla byggnader, museer och trevliga caféer. En fantastisk plats att bo.

Landet stiger till väders i turismhimlen med sina många spännande äventyr, sevärdheter och billiga priser. Efter att ha varit stängt så länge är de nu vidöppna och välkomnar dig i all sin prakt och med allt de har att erbjuda. Det är inte alltid så mycket men man gläder sig extra över det som finns.

Klaipeda har däremot en hel del intressanta fördelar och den viktiga hamnstaden öppnar sig för dig och hjälper dig hitta dina favoriter.

Res till Klaipeda från Stockholm

Klaipeda     nätter     Se mer
Klaipeda     nätter     Se mer

Res till Klaipeda från Göteborg

Klaipeda     nätter     Se mer
Klaipeda     nätter     Se mer

Res till Klaipeda från Malmö

Klaipeda     nätter     Se mer
Klaipeda     nätter     Se mer

Res till Klaipeda från Köpenhamn

Klaipeda     nätter     Se mer
Klaipeda     nätter     Se mer

Mer om Klaipeda

Med fascinerande museer som “Klaipedas klockmuseum”, “Litauens historiska minoritetsmuseum” och “Klaipedas Slottsmuseum” får du delta i historiska händelser och stilla längtan efter kulturella upplevelser, med Parko Galerija, ett galleri med tonvikt på traditionell konst som målarkonst och teckningar, men som också har vackra glasmålningar och keramikdekorationer i moderna och traditionella stilar.

Går man sedan till Memelis restaurang, som är den enda platsen i världen du får Memel öl, och där man också har möjlighet att se bryggeriprocessen.

Det finns också många vackra platser att besöka runt Klaipeda, som halvön Neringa med sin unika sanddyner och bara fem minuters båtresa bort, eller den charmiga, traditionella fiskebyn, Juodkrante.

Litauen har också öppnat dörrar för gambling efter den sovjetiska kollapsen, och möjligheter att komplettera, semesterbudgeten finns här. Staden har också ett eget shoppingdistrikt, vackra och bra caféer och restauranger, när man behöver uppleva den delen av det att åka på semester.

Och när en av de mest kända restaurangerna heter Boogie Voogie vet du att du får en upplevelse, Litauen-style. Detsamma gör man på restaurangen Kurpiai genom levande musik varje dag.

I staden finns också nattklubbar där du kan dansa av dig långa dagar med goda drinkar och glada människor. För människor i Litauen är trevliga och ger dig möjlighet att ta del av deras sätt att leva på.