Sök resa
Kiev Reseguide

Kiev Reseguide

Historiska byggnader, sandstränder mitt i centrum, shopping i en prisvärd takt och visuella njutningar var du än vilar ögonen. Ukrainas huvudstad Kiev är en delvis dold diamant, som har mer att erbjuda än orange revolutioner.

Kiev ligger i norra delen av landet, och är en vacker syn på många sätt. Floden Dnepr rinner igenom staden och är vackert kantad med små öar och holmar med bekväma sandstränder där du kan vila efter trask längs gatorna genom stan som tydligt påverkats av Tsarens storhet.
Bland många av de stora byggnaderna är den bysantinska Vladimir- katedralen med dess utsökta och bekanta utsmyckningar.

Men det slutar inte där. Mer än 20 museer har placerats i staden, och ett av de mest kända är det stora fosterlandsmuseet med den välkända Rodina-statyn på toppen.

Till Kiev från Stockholm

Kiev     nätter     Se mer
Kiev     nätter     Se mer

Till Kiev från Göteborg

Kiev     nätter     Se mer
Kiev     nätter     Se mer

Till Kiev från Köpenhamn

Kiev     nätter     Se mer
Kiev     nätter     Se mer

Mer om Kiev

GRÖN
Kiev är också en grön stad, med många parker, två botaniska trädgårdar, zoo och planetarium, för att nämna något.
Det finns också många andra spännande kulturella sevärdheter här som; teater och opera. Kievoperan är välkänd.
En annan attraktion väl värd ett besök är Petjerskaklostret (Petsjerskaja Lavra) som grundades 1015 och är känt för sina underjordiska grottor.

Maidan Nezalezjnosti-platsen är också värt ett besök. Det var här som den världsberömda och historiska orange revolutionen ägde rum 2004.

SHOPPING
Du får tag i det mesta här och det finns flera stora köpcentra, affärer och marknader där man kan gå amok.
Huvudgatan, Khreshchatyk, är ett bra ställe att börja och är känd för att vara en bra plats för shoppare. Men det är också värt att ha ögon och öron öppna för en del mindre ställen i sidogatorna.

Det är också platsen för att njuta av god mat och god dryck på restaurang. Kiev har ett brett sortiment, och du välja mellan internationella rätter och lokala godsaker. Det är verkligen värt att smaka på lokala rätter när du befinner dig i ett annat land.