Sök resa
Kayakoy Reseguide

Kayakoy Reseguide

Intill den populära kuststaden Fethiye ligger den historiskt spännande staden Kayakoy. Själva staden är en spökstad på grund av ett befolkningsutbyte mellan Grekland och Turkiet efter det ottomanska rikets fall. De nuvarande invånarna i området bor ett par kilometer utanför själva staden och det ger en fascinerande inblick i historien om denna region. Kulturälskare kan ha en titt runt i det privata museet med uppgifter om historien om staden och hur kriget stillade de tidigare livliga gatorna.

Upptäck Kayakoy

Oavsett om du väljer att bo i själva staden på ett charmigt lokalt guesthouse eller basera dig själv i de närliggande städerna Fethiye eller Hisaronu, en resa till Kayakoy kommer garanterat att glädja. Utforska de olika delarna av spökstaden, dess förtrollande kyrkor och den gamla fontänen från 1888. Den lugna stranden vid Gemile ligger bara en kort bilresa bort och är perfekt för par eller familjer som söker en avkopplande tid i solen. Om du är ute efter att hålla barnen glada borta från stranden skall du basera dig själv i en av de många fantastiska orterna i Fethiye från vilka du enkelt kan besöka Kayakoy på dagstur. Den soldränkta staden kan få även den mest kräsne soldyrkare att vilja svalka sig så varför inte ta en vandring till Cold Water Bay. Söder om Kayakoy och stoltserande med en lugn stenstrand är det det perfekta stället att svalka sig i Medelhavet innan du äter middag på den närliggande restaurangen.

Resa Stockholm – Kayakoy

Kayakoy     nätter     Se mer
Kayakoy     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Kayakoy

Kayakoy     nätter     Se mer
Kayakoy     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Kayakoy

Kayakoy     nätter     Se mer
Kayakoy     nätter     Se mer

Mer om Kayakoy

Släpp in solskenet

Denna sömniga stad är det perfekta valet för alla besökare som vill komma bort från vardagens stress. Unna dig lite ridning i bergen i Kayakoy och se till att ta med dig kameran! Det närliggande klostret på Afkule är inbyggd i bergssidan och erbjuder fantastisk utsikt över bukten Fethiye. Nu övergivet, detta imponerande grekiska kloster är nästan helt intakt och en mycket imponerande syn. Efter att ha arbetat upp din aptit i bergen, varför inte prova en av de utmärkta utomhusrestauranger som erbjuder något av de bästa och färska. Du kan koppla av i solen och njuta av några drinkar efter middagen – trots allt är du ju på semester!