Sök resa
Kavala Reseguide

Kavala Reseguide

En av Greklands största städer och en vacker syn som har jämförts med en amfiteater som sträcker sig upp från kusten. Livet här kretsar till stor del kring havet, mat, njutning – och Muhammad Ali.

Kavala är en vacker kuststad på norra sidan av Grekland. Här kryllar det av färgglada fiskebåtar, blått hav och en fantastisk stämning.

Inte undra på att aposteln Paulus valde att gå i land här när han först besökte Grekland, även om namnet på den tiden var Neopolis. Mycket har förändrats sedan dess och nuförtiden är det fullt med restauranger och butiker längs kusten med ett stort och bra urval av varor.

 

Res till Kavala från Stockholm

Kavala     nätter     Se mer
Kavala     nätter     Se mer

Res till Kavala från Göteborg

Kavala     nätter     Se mer
Kavala     nätter     Se mer

Res till Kavala från Malmö

Kavala     nätter     Se mer
Kavala     nätter     Se mer

Res till Kavala från Köpenhamn

Kavala     nätter     Se mer
Kavala     nätter     Se mer

Mer om Kavala

Det är en stad där man kan njuta av det goda livet, det som så många greker är så bra på. Men det är också en stor stad med storstadsliv, så som vi känner det från många andra europeiska orter.

Moderna tillskott hjälper till att utveckla staden och det är fullt möjligt att döda tid på ett av de moderna köpcentrumen om du är uttråkad av en typ av bra liv och fantaserar om ett annat.

Men kom ihåg att pengar går lika snabbt här som överallt annars.

En sevärdhet du inte bör missa är en stor staty av Muhammed Ali, men det är inte boxaren. Namnen var han som grundlade Egypten, mer känd under sitt förnamn Mehmet och hans födelseort var faktiskt här.

Bland andra sevärdheter finner man, förutom den vanliga grekiska livet, den bysantinska borgen och akvedukten som sträcker sig genom staden som i äldre tider användes för att transportera vatten till de som bodde här. En spännande byggnation som berättar om de forntidens smarta hjärnor.
TRANSPORT
Kavala Airport ligger något utanför centrum. Det finns goda förbindelser till stadens centrum. I staden är fötterna ett bra tips. Att promenera runt ger en helt annan upplevelse av platsen.
LOGI

Här är de hotell i många storlekar, prisklasser och standarder.