Sök resa
Jakarta Reseguide

Jakarta Reseguide

I Indonesiens mångkulturella huvudstad är det trångt med människor, sevärdheter och intryck! Här är det färgglatt, vibrerande och lätt att fylla upp med minnen du vill ha.

Invandrare från hela världen sätter sin prägel på denna stora stad på den indonesiska ön Java, och den har fyllts upp till 9 miljoner, huvudstaden är inte bara landets största stad, men en av de största städerna i Sydostasien. Och det har en hel del intryck, som du antagligen inte smälter ordentligt förrän du är säkert tillbaka i ditt hemland.
Då skall du hellre spendera tid där nere att smälta andra saker, som den utsökta maten de är kända för. Speciellt fisk, skaldjur, bananer och kokosmjölk är spännande ingredienser här, och rätterna Sop Iga Sapi och Kerak Telor är välkända.

Jakarta har också gott om upplevelser och sevärdheter som Museum Gajah -nasjonalmuseet, Old Town, Sea World och Ragunan Zoo som har nästan 300 djurarter att titta på.

Resa Stockholm – Jakarta

Jakarta     nätter     Se mer
Jakarta     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Jakarta

Jakarta     nätter     Se mer
Jakarta     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Jakarta

Jakarta     nätter     Se mer
Jakarta     nätter     Se mer

Mer om Jakarta

KRYDDOR
Art Centre Taman Ismail Marzuki, som är uppkallat efter den indonesiska musikern Ismail Marzuki är också värt ett besök. Centret huserar både Jakarta Art Institute och Jakarta Planetarium.
Jakarta är också ett viktigt handelsområde, som det varit en ganska lång tid. Den ligger vid mynningen av Ciliwung och på 1500-talet var det en viktig hamn för export av kryddor.
För de minsta kan ett besök på nöjesparkerna Ancol eller Taman Mini Indonesia Indah vara spännande.

Kom ihåg att det är en stor stad och det finns mycket trafik, trafikbuller och föroreningar här. Men det finns fortfarande så mycket annat att se och komma ihåg att de flesta minnen nog kommer att vara positiva. Det förstår man kanske bara i efterhand, men det kan vara värt ett försök.