Sök resa
Ischgl Österrike Reseguide

Ischgl Österrike Reseguide

Fantastiska Ischgl

En by i österrikiska Alperna garanterar snöfyllda äventyr och afterskiparty – en skidresa till Ischgl är perfekt för de som söker mycket snö. Österrike är välsignat med många fantastiska skidorter men ingen är blomstrande och utvecklas i samma takt som Ischgl. Nu är den en av de mest populära skidorterna i de österrikiska Alperna, byn är full av fantastiska naturscenerier och givande snö.

Vintermånaderna utgör den huvudsakliga tjusningen men det betyder inte att resmålet blir överflödigt när sommarmånaderna kommer – även om atmosfären är lite lugnare. Skidåkningen ger då plats för vandring eller cykling som säkerställer att Ischgl producerar action och äventyr när du än väljer att besöka byn.

Resa Stockholm – Ischgl

Ischgl     nätter     Se mer
Ischgl     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Ischgl

Ischgl     nätter     Se mer
Ischgl     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Ischgl

Ischgl     nätter     Se mer
Ischgl     nätter     Se mer

Snön

Det är den vita saken som får dig iväg till den lokala flygplatsen och flyga ned för lite semester i Ischgl på vintern. Skidåkare och snowboardåkare kommer att kunna frossa i alla godsaker byn har att erbjuda när kölden rullar in över bergen. Byn ligger i hjärtat av det expansiva Silvretta Arena – ett område med 238 km fantastiska pister, uppvärmda hissar och inga folksamlingar, experter och nybörjare kommer att vara lika väl sörjda för. Orten är hem för några bra enklare pister medan de lite bättre kommer att älska att ta itu med svarta nedfarter och offpist-utmaningar.

Det finns många pubar, barer och klubbar som väntar på dig afterski, för alla preferenser. Du kan njuta av stillsamma kvällar på sofistikerade pubar och barer som Kitzloch och Allegra, för en mer rivig upplevelse skall du bege dig till en klubb som Schloss-lounge eller Living Room, innan du beger dig tillbaka till ditt hotell för lite vila innan nästa dag med skidåkning.

En paus från backarna

En semester i Ischgl behöver inte nödvändigtvis betyda att du kommer att sitta fast i backarna tills flyget går hem – du behöver inte snö för att njuta av din tid i och omkring byn. Under sommarmånaderna kan du njuta av varmare temperaturer och klar himmel, som innebär att vyerna som omger orten kommer att vara som mest fängslande. Ett bra sätt att utforska och uppskatta det bergiga området är genom att hänge sig åt den otroliga Silvretta Mountain Bike Arena. Förmodligen en av de bästa områdena för mountainbike i Europa, här kan du njuta av över 1000 km vandringsleder inklusive downhill-cykling.

En annan fantastisk sommaraktivitet runt byn som kommer att utsätta dig för lika imponerande landskap är vandring. Det finns otaliga vandringsleder du kan gå i och runt Ischgl med olika svårighetsgrader. En dag kan du njuta av en stillsam promenad runt en glittrande sjö, nästa kan spenderas klättrande längs fasta reprutter på nästan 3000 meter.