Sök resa
Icmeler Reseguide

Icmeler Reseguide

Icmeler är en liten badort ca tio minuters bilresa väster om “turistjätten” Marmaris och är betydligt lugnare än sin granne både vad gäller trafik och nattliv.

Icmeler har i princip det mesta du behöver; en av de finaste stränderna i hela Marmaris-bukten; en relativt grund och fin strand, en lång strandpromenad, hotell och barer av alla storlekar, restauranger och bra shopping. Den gamla stadskärnan i Icmeler ligger mellan pinjeklädda kullar en bit från havet, medan hotellen ligger vid stranden.

Följaktligen är det mest action och liv – och mest turister – på strandpromenaden. Icmeler har också några diskotek som är öppna nästan hela natten. Och vill du ha mer fart, åker du snabbt in till Marmaris med en minibuss för 10-20 kr. Om du en kväll istället väljer en restaurang eller bar uppe i själva Icmeler är atmosfären omedelbart ett hack mer avslappnad.

I Icmeler är hotellens trädgårdar fint planterade med jasmin och oleander och området är på många sätt ett lite mer exklusivt syskon till Marmaris. Icmeler är en välkonstruerad resort väl lämpad för familjer och singlar som söker lite mer ordnade förhållanden.

DYKCERTIFIKAT

I Icmeler ett bra utbud av vattensporter inklusive vindsurfing, trampbåtar och vattenskotrar och de har också ett internationellt dykcenter där du kan ta dykcertifikat till en betydligt lägre kostnad än hemma. Stranden är en kilometer lång, barnvänlig och välskött men det kan bli ganska trångt under högsäsong men det går också badbåtar till långt mer fredliga vikar i närheten. Det går även flygbåt till Rhodos varje dag under högsäsong.

Till Icmeler från Stockholm

Icmeler     nätter     Se mer

Till Icmeler från Göteborg

Icmeler     nätter     Se mer

Till Icmeler från Malmö

Icmeler     nätter     Se mer

Till Icmeler från Köpenhamn

Icmeler     nätter     Se mer