Sök resa
Hvar Reseguide

Hvar Reseguide

Hur kommer man enklast till Hvar?

De flesta som kommer till den här delen av den vidsträckta kroatiska skärgården har flugit till Split. Från flygplatsen kan man åka buss eller taxi ner till hamnen, där man enkelt köper biljett till färjan – titta efter skyltar där det står Jadrolinija. Det går båtar varje dag men om du reser mellan juni och augusti är det en bra ide att köpa biljetten ett par dagar före – det kan vara mycket folk som vill resa ut till öarna. Båtresan tar lite mer än en timme. Och nånstans att bo då? Om du inte har bokat ditt boende på Hvar före ankomst, brukar det stå folk vid kajen och erbjuda rum.

Himmelska Hvar

Avtäck en destination med naturlig skönhet med en semester på Hvar. Hvar ligger strax utanför kusten i Kroatien som sträcker sig över ett fantastiskt landskap med böljande kullar, soldränkta vingårdar och mäktiga berg, denna ö är en perfekt lekplats för de med en äventyrsådra. Den fängslande naturliga bakgrunden möter en drömmande kust som är beströdd med bortglömda vikar och avskilda öar vilket gör det till en idealisk plats att njuta av en vilsam strandsemester. Lägg till den medeltida staden Hvar till öns hjärta och du har allt du kan behöva för att njuta av det bästa av Kroatien.

Ö-gömställe

För lite solsken och avkoppling finns det ingen bättre plats att bo på än längs öns vackra kust där du kan njuta av en fantastisk vy och lugnande ljud från havet. Boka in dig på ett hotell med sjöutsikt bara några meter från de avskilda vikarna på ön – den främsta platsen för att njuta av solen.

Stockholm – Hvar

Hvar     nätter     Se mer
Hvar     nätter     Se mer

Göteborg – Hvar

Hvar     nätter     Se mer
Hvar     nätter     Se mer

Köpenhamn – Hvar

Hvar     nätter     Se mer
Hvar     nätter     Se mer

Se och göra på Hvar – Kroatien

För en kulturell semester på Hvar så skall du boka din resa till öns inlandslandskap som är späckat med gamla byar och historiska sevärdheter. Den berikande bakgrunden är också perfekt för alla som vill hitta lite lugn och ro.

Inlandsäventyr

Oavsett om du vill ta dig ut på en kulturstig nära den största staden eller om du känner för att komma bort från allt. En semester på Hvar kan vara precis vad du vill att den ska vara. Tillbringa dina dagar med sevärdheter och arkitektur på historiskt rika Hvar, eller bege dig till öns äldsta by Stari Grad för lite forntidresande.

De som föredrar att fly till landsbygden kan utforska öns landskap på vandringsturer eller på cykelleder, över ett kluster med skärgårdar, pinjedungar och klippsidor. Slå dig ned för en kväll med avkoppling på en lokal restaurang där du hittar menyer med öns lokala mat och kroatiska specialiteter.

Besökare kan njuta av milda temperaturer under hela året på ön Hvar, med tryckande somrar som når temperaturer på 25C och kompletteras av en sval bris som försiktigt sveper in från havet. Våren och hösten är perfekt för de som gillar sol och milda temperaturer, med dagar fortfarande runt 18C.