Sök resa
Hurghada Reseguide

Hurghada Reseguide

Den egyptiska turistorten har blivit ett populärt semestermål för många svenskar. Under de senaste åren har det byggts upp ett stort antal hotellkomplex längs Röda havets kust. Vill du ha en semester med långa och vackra sandstränder har du hittat rätt plats.

Omgiven av Röda havets kust hittar man den här badstaden. Med denna ram kan du ha en semester med kulturupplevelser i kombination med dykning och avkoppling i solen. Trots att det pågår stora förändringar i Hurghada, är det fortfarande möjligt att hitta områden i staden som är opåverkade av denna utveckling.

I stadens norra distrikt, centrum, finner man basaren. Här finns allt från frukt, mässingsprodukter, kryddor, kamelskinn, bomullsvaror, smycken och souvenirer. I centrum av Hurghada finns inte speciellt mycket shopping, så antingen beger du dig till Downtown, eller Sekalla centrum, där det finns shopping och taxfreebutiker.

Till Hurghada från Stockholm

Hurghada     nätter     Se mer
Hurghada     nätter     Se mer

Till Hurghada från Göteborg

Hurghada     nätter     Se mer
Hurghada     nätter     Se mer

Till Hurghada från Köpenhamn

Hurghada     nätter     Se mer
Hurghada     nätter     Se mer

Mer om Hurghada

NATTLIV

Hurghada har inte samma pulserande nattliv som orterna längs Medelhavet, men urvalet av restauranger, butiker, barer och diskotek är fortfarande bra. Platsen ligger också nära sevärdheterna i det forntida Egypten i Luxor och Konungarnas dal och det är också fullt möjligt att göra utflykter till Kairo och Nilen från Hurghada.

SEVÄRDHETER

Luxor – Ligger fem timmar från Hurghada och 4.000 år gamla monument – ett av världens största friluftsmuseer.

Klostren St Anton & St Paul – Isolerade koptiska kloster som är de äldsta i Egypten. Hela den kristna klosterverksamheten har sitt ursprung här.

Bir Shalatein – En liten by längs den administrativa gränsen mellan Egypten och Sudan. I detta område finns några av de bästa dykplatserna i Röda havet.

STRÄNDER
När du väl kommit hit är en fin strand en del av vad du kommer att uppleva här. Följande stränder kan rekommenderas.

Beach Albatross – Långgrund strand med bra snorkling. Lämplig för barn.

Arabia – Vackert läge och med grov sand. Lämplig för barn.

El Gouna – Ett nybyggt turistkomplex i smakfull stil, 20 kilometer norr om Hurghada. Inkluderar hotell, flygplats, golfbana, köpcentrum och amfiteater. Lämplig för barn.

KULTURSKILLNADER

I Egypten praktiseras en typisk arabisk / islamisk kultur så det finns stora kulturella skillnader jämfört med hemma. Men detta kommer bara att bidra till en spännande och annorlunda semester. Eftersom religion är stark i deras sätt att leva finns det några viktiga saker som du bör ha i åtanke när du är där. Exempelvis anses det dåligt att dricka alkohol utanför hotellområdet.

En annan sak är klädsel, och detta gäller företrädesvis för kvinnor. Att gå runt topless, även om det verkar aldrig så lockande, kan få oönskad uppmärksamhet. Lönenivåerna är också betydligt lägre än på många andra semesterorter, så kom ihåg att alltid ge lite dricks i restauranger, till förare och dörröppnare. Så det är en bra idé att ha en del småpengar i fickan.