Sök resa
Hue Reseguide

Hue Reseguide

Kejsarstaden är ett annat smeknamn på den gamla vietnamesiska huvudstaden och det är en plats av mystik, monument, arkitektur och förbjudenhet, som mest av allt påminner om ett spännande, fristående museum.

Hue ligger i den administrativa regionen Khu Bon Cu, i Thua Thien- Hue-provinsen i centrala Vietnam. Under Nguyen-dynastin (1700-1900-talet) var den kejsarens huvudstad, och just de kejserliga palatsen är unika och fantastiska i denna stad.

Runt Kejsarstaden ligger en vallgrav som är runt 30 meter bred och fyra meter djup, en yttre mur som omger yttra staden, sedan en ny mur runt kejsarstaden, som har ett palats som är en kopia av den förbjudna staden i Peking, Kina, och slutligen en sista mur som omger den förbjudna rosa staden. Förbjudna rosa staden var uteslutande för kejsaren och hans familj.

Till Hue från Stockholm

Hue     nätter     Se mer
Hue     nätter     Se mer

Till Hue från Göteborg

Hue     nätter     Se mer
Hue     nätter     Se mer

Till Hue från Köpenhamn

Hue     nätter     Se mer
Hue     nätter     Se mer

Mer om Hue

Men även andra sevärdheter karakteriserar Hue, Museum of Modern Art, där det visas verk av samtida Vietnamesiska konstnärer, Thien Mu Pagoda som byggdes av hertig Nguyen Hoang på tidiga 1600-talet och expanderat under senare år och Tu Docs mausoleum, som kan besöka med “Drakbåt” – ett mausoleum för en kung som ville att hans eviga viloplats skulle vara som ett sagoland.

Området skadades svårt under vietnamkriget, bland annat finner man det mest bombade området i världen här, Khe San. Men lyckligtvis var också mycket orört av kriget och Hue är nu på UNESCO:s världsarvslista.

Elva Perfume-floden rinner genom staden och är mycket väl lämpad för sightseeing, med sina många intressanta och fina flodbankar, och är också en skiljelinje mellan den gamla staden som tidigare nämnts, och det modernare distriktet som har utvecklats under senare år. Det är i den nya stadsdelen de flesta faciliteter såsom hotell, banker och restauranger finns. Stadens restauranger har för övrigt rykte om sig att vara bland de bästa i Vietnam, och som vanligt är priserna oklanderliga.

Hue är ett lugnt paradis, perfekt för avkoppling, och för att transportera sig runt staden rekommenderas det att använda en cykel eller promenera.

TRANSPORT
Tåg är ett utmärkt sätt att komma till Hue, men det är också möjligt att ta buss från de närliggande områdena. Är du i det vackra området Nha Thrang, som är särskilt känt för sina överväldigande sandstränder, finns det även båtförbindelse till staden.

BOENDE

Många hotell med bra standard, som Green Hotel Hue, Century Riverside Hotel Hue, Huong Giang Hotel.