Sök resa
Hua Hin Thailand Reseguide

Hua Hin Thailand Reseguide

Hua Hin – ett av svenskarnas mest älskade semesterparadis

När familjen behöver en vecka eller två med sand mellan tårna och sol på den vinterbleka kroppen är chansen stor att resan går till Thailand och Hua Hin under vinterhalvåret. Här får man kanske inte så mycket av det äkta Thailand, men bra standard på det mesta och behagliga temperaturer.

Hua Hin, en ögonblicksbild

Upplev den förtjusande fusionen av stad och hav med en semester i Hua Hin, en av juvelerna i den Thailändska kronan. En gång bara en blygsam fiskeby 200km söder om Bangkok, idag är Hua Hin en elegant och kosmopolitisk stad som kombinerar sin klassiska glamour med en avslappnad och livlig atmosfär. Den omges av en fantastiskt lång sträcka vit sandstrand och ett varmt hav som är perfekt för bad och snorkling, det är en fantastiskt mångsidig destination. Upplev en blandning av internationella kulturer, koppla av på den vackra stranden, utforska stadens höjdpunkter eller bara beundra den påfallande vackra naturen på en resa till Hua Hin, valet är ditt.

Sol, hav och sand i staden

Thailand är känt för sina marknader och Hua Hins nattmarknad vaknar till liv på kvällen med en livlig blandning gatustånd som säljer ett överflöd av prydnadssaker och läcker thailändsk gatumat. En lunk runt marknaden är ett perfekt tillfälle att suga upp en del av den lokala kulturen och atmosfären medan du njuter lite levande underhållning. Boka in dig på ett av de centrala hotellen så att du är inom räckhåll för allt och och shoppa till de tidiga morgontimmarna.

Att slappna av vid havet är ett absolut måste på en semester i Hua Hin. Välsignad med över 5 km av orörd vit strand, här kan du njuta av enkel tillgång till sandstranden med en vistelse på ett av de fantastiska hotellen vid havet.

Resa Stockholm – Hua Hin

Hua Hin     nätter     Se mer
Hua Hin     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Hua Hin

Hua Hin     nätter     Se mer
Hua Hin     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Hua Hin

Hua Hin     nätter     Se mer
Hua Hin     nätter     Se mer

En smak av paradiset

Thailands varma klimat och Hua Hins vidsträckta strand gör det till ett perfekt resmål för ett avkopplande avbrott. Om du är golfälskare är Hua Hin en dröm för dig då staden har ett överflöd av olika golfbanor. Inte bara ligger de vackert, de gynnas också av det helt fantastiska omgivande landskapet.

Om du är sugen på att vrida upp aktivitetsnivåen ett snäpp finns det en myriad saker att göra, se och uppleva på en resa till Hua Hin. Surfing på stranden, kustnära cykelturer eller utforska några av Hua Hins många marknader, restauranger och museer. Åk till inlandet och du kommer att upptäcka det grönskande landskap som Hua Hin döljer. Sök upp gömda vattenfall, förundras över de majestätiska thailändska palatsen och besök byar som ligger utspridda i hela regionen.

Tack vare Hua Hins blandning av kulturer är äta ute en chans att prova ett aptitretande utbud av internationella rätter. Det varierar från franska bistroer till klassiska skaldjursbås, det finns något för alla smaker.

Att göra i Hua Hin

Med så stort utbud kommer du aldrig ha brist på saker att hitta på att göra på en semester i Hua Hin. 10km norr om Hua Hin ligger Sommarpalatset Phra Ratchaniwet Mrigadayavan, byggt 1923 och med ett fint läge vid havet med havsbris. Det ligger på Camp Rama VI så du måste checka in vid entrén innan du kan njuta av slottets elegans men det är väl värt besväret.

Hua Hin Hills Vineyard ligger vackert beläget i en naturskön dal väster om Hua Hin och erbjuder möjlighet att ta turer med vinprovning eller lära dig om vinodling i ett härligt varmt tropiskt klimat.

Baan Silapin är ett konstnärskollektiv skapat av den lokale konstnären Tawee Kase-Ngam. Det ligger i en skuggig lund inte långt från Phetkasem Road, där hittar du gallerier och studios som visar upp verk av 21 olika konstnärer medan lerhyddorna innehåller fascinerande skulpturer. Baan Silapin har också konstklasser under veckan med klasser för barn på helgerna.