Sök resa
Hong Kong Reseguide

Hong Kong Reseguide

Hong Kong är som King Kong. Stor, oförutsägbar och full av bedårande upplevelser. Det är en miljonstad där människor bor tätare än någon annanstans. Det är en stad med kinesisk tradition och kolonialt inflytande. Pulserande, färgstark och fantastisk!

Hong Kong sjuder som en exploderande vulkan! En vulkan där lavan aldrig kyls tillräckligt för att bli till sten, men ständigt expanderande och levande. Det är vackert, människoskapat och spännande. Byggnaderna sträcker sig mot himlen för att ge plats till befolkningen som har sina liv här, och det gnistrar i ljuset och färgerna alla dygnets timmar.
Det är en stad som har det mesta och är utspritt över 3 områden. Main Island är den mest kända delen och den del som ofta hittar väg till bilder och filmer när Hong Kong skall förevigas. Kowloon är den del av Hongkong som ligger på fastlandet, och här hittar du barer, restauranger, hotell och museer, bland annat. Den sista delen är de nya territorierna, vilken var den del av Hongkong som britterna hyrde och inte ägde. När kontraktet gick ut 1997 gavs alla tre delar tillbaka till Kina.

Hongkong är futuristisk med gångvägar högt ovanför gatuplan och utomhus rulltrappor, men också historiskt. Runt staden hittar man cirka 600 tempel med buddhistiskt och konfucianskt ursprung.

Till Hong Kong från Stockholm

Hong Kong     nätter     Se mer
Hong Kong     nätter     Se mer

Till Hong Kong från Göteborg

Hong Kong     nätter     Se mer
Hong Kong     nätter     Se mer

Till Hong Kong från Köpenhamn

Hong Kong     nätter     Se mer
Hong Kong     nätter     Se mer

Mer om Hong Kong

SHOPPING

Ett paradis för shoppingglada och inte minst för de köpstarka! Här hittar du allt! Marknader där den bågnar av varor; mat, mediciner, spåmän och “mediciner”. Designbutiker för det allra mesta, och skräddarsydda kläder för en spottstyver! Det vimlar också av gallerier med konst i alla genrer, och tandläkare med praktik utomhus. Allt behöver inte provas men kan fortfarande avnjutas!

NATTLIV

Nattklubbar, barer och restauranger som ger asiatiska upplevelser av olika slag, kommer du att hitta många av.

ASIENS VEGAS

Gillar du att vinna eller förlora pengar i stora eller små format är Macau platsen för dig. Kasta dig på en båt och du anländer till Asiens svar på Las Vegas på en timme.