Sök resa
Hoi An Faifo

Hoi An Faifo

Hoi An, eller Faifo som platsen också är känd som ligger mitt i Vietnam ca 30 km söder om staden Danang vid Sydkinesiska havet, och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Med sina cirka 72.000 invånare är det relativt liten stad i förhållande till Vietnams befolkning på cirka 72 miljoner. Hoi An är verkligen värt att uppleva och minnena fäster sig för alltid.

Här finns ett bra urval av restauranger med lokala rätter som White Rose och Cau Lau, men också ett brett utbud av internationella rätter. Det finns också butiker med allt från mobiltelefoner till västerländska livsmedel, men Hoi An är mest känt för sina många skräddare som skapar de finaste kläder, oavsett om det är kostymer eller balklänningar, billigt och snabbt.

Fattigdom är ett problem i Vietnam, och det är enkla förhållanden hos de lokala, så man kan kanske tänka sig lite om innan man prutar ner priserna till ett minimum. Det är också möjligt att bidra med mycket behövligt volontärarbete, vare sig det är på det lokala barnhemmet, eller för organisationen Reaching Out, som håller till i en av stadens shoppingdistrikt.

År 1992 fanns det bara ett hotell med sju rum i Hoi An medan det idag finns 64 hotell med cirka 2.700 rum och det ökar stadigt. Turismen är den bransch man fokuserar mest på framöver.

Till Hoi An från Stockhoolm

Hoi An     nätter     Se mer
Hoi An     nätter     Se mer

Till Hoi An från Göteborg

Hoi An     nätter     Se mer
Hoi An     nätter     Se mer

Till Hoi An från Köpenhamn

Hoi An     nätter     Se mer
Hoi An     nätter     Se mer

Mer om Hoi An

1999 togs Hoi An in på UNESCO:s världsarvslista eftersom det är en unik historisk plats med rötter som en av de största internationella hamnarna under 15-1700-talet. Hoi An var där öst mötte väst, och så uppstod den unika gamla kvarteren i staden. Här finns den berömda japanska bron, kinesiska tempel och annan arkitektur som visar mångfalden i stadens kulturhistoria.

Staden upplevs bäst på egen cykel eller till fots, en rundtur med de populära cykeltaxierna rekommenderas också. Det är också möjligt att hyra moped, eller ta en mopedtaxi, men vägförhållanden och trafikregler är mycket annorlunda än i västvärlden och det förekommer ofta olyckor på de vietnamesiska vägarna.

SPORT
Vietnameserna gillar att tävla och biljard är mycket utbrett i landet och i Hoi An finns det flera biljardhallar där man kan njuta en kall öl vid bordet.Fotboll är också populärt, och varje eftermiddag fylls de lokala fotbollspubarna upp av vietnameser i alla åldrar, men bara män. Det återstår lite innan jämställdhet råder i landet.

STRANDEN
I utkanten av Hoi An ligger en fantastisk vit strand, Cua Dai, där man kan återhämta sig med massage i solen, njuta mer av den underbara maten, eller spela beachvolleyboll med andra turister eller lokala hjältar. Vattnet är alltid perfekt tempererat för nordiska kroppar, dessutom används också stranden flitigt av lokala träningsfantomer på morgnarna.

HAMNSTAD
Hoi An är en hamnstad och en rundtur med en av de många turistbåtarna på de långsträckta floderna är ett måste. Här upplever man en av stadens andra stora industrier, fiske, på nära håll, samtidigt som man dras in i den historiska bakgrunden till hur staden skapades.

FESTIVALER

Var fullmåne är det festival i staden och barn i alla åldrar flockas genom de smala gatorna med traditionella drakkostymer, trummor och sång, och det arrangeras också ofta teater på utomhusscener i centrum.

Hoi An är verkligen värt att uppleva och minnena fäster sig för alltid.