Sök resa
Här är destinationerna svenskarna ännu inte har upptäckt

Här är destinationerna svenskarna ännu inte har upptäckt

Svenskarna invaderar de grekiska och spanska stränderna under sommaren. Men om du är sugen på att uppleva något nytt, och kanske heller inte vill träffa din granne på semestern, ja så får du här fem tips.

Puerto de Soller, Mallorca – nära naturen

Mallorca är svenskarnas nummer ett på semestertopplistan. Familjer med barn väljer ofta Alcudia medan par och de yngre resenärerna hellre väljer Palma, Palmanova eller Magaluf på öns sydkust. Mallorcas västkust är dock inte lika välbesökt, så om du inte besökt denna del av Mallorca kan du finna flera smultronställen i denna del. Ca 45 minuter med bil från Palma hittar du den lilla semesterorten Puerto de Soller. Här är det för det mesta ganska lugnt med ett lugnare tempo men det finns fortfarande en rad utmärkta kaféer, barer och restauranger att besöka. Puerto de Soller är också en utmärkt startpunkt för dig som vill uppleva naturen och kanske ta en vandringstur i bergen.

Korčula i Kroatien – en liten pärla

Medan Dubrovnik, Hvar och Split bubblar och kokar från juni till september är stämningen en helt annan med gott om plats mellan solstolarna på den gröna och trevliga ön Korcula. Ön är en av de vackraste i Kroatien och det är enkelt att komma hit med båt från Split eller Dubrovnik – det tar endast några få timmar.

“Huvudstaden” på ön är en trevlig stad med medeltidsatmosfär och man säger att Marco Polo föddes här. Korcula är ett perfekt val för dig som vill ha lugna semesterdagar i vackra omgivningar med små trevliga stränder och ett mycket klart och rent vatten att bada och snorkla i.

Rhodos, Grekland

Rhodos har varit ett älskat charterresmål i snart 50 år, och med sina 320 soldagar om året är ön den mest solsäkra i hela den grekiska övärlden. Här finner du något för varje smak – långsträckta stränder, kristallklart vatten, uteliv, shopping och bra restauranger. Inte minst har Rhodos en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder, och en tur till gamla stan i Rhodos stad är ett måste när du åker hit på semester. Detsamma gäller den vita staden Lindos, med sina trånga, vitkalkade husväggar och sitt eget akropolis högt över stränderna. På Rhodos finner du allt från små pensionat till femstjärnigt med all-inclusive.

Algarvekusten, Portugal

Den sydligaste regionen i Portugal har under de senaste åren blivit en av Europas mest populära semesterområden med städer som Faro, Albufeira, Tavira och Lagos. Längs en yta på 200 kilometer finner du många av Europas allra vackraste stränder. En av de mest berömda är Praia de Marinha med sina karakteristiska klippor och gyllene stränder. Ett stort plus är att prisnivån är god jämfört med många andra europeiska semesterresmål.

Malta

Mitt i Medelhavet ligger denna charmerande lilla ö med vacker natur, behagligt klimat och kristallklart badvatten. Med sitt strategiska läge har Malta alltid varit attraktivt för både erövrare och handelsmän och du finner spår efter de alla här. Huvudstaden heter Valetta och den medeltida fästningen är med på UNESCOs världsarvslista. De bästa stränderna finner du i norr och Malta är kanske en av de bästa platserna för att dyka i hela Medelhavet.

Här ser du några prisexempel med avresa under sommaren. Alla priser är per vuxen för en vecka.

Ferie for dig, som vil prøve noget nyt

Puerto de Soller     nätter     Se mer
Puerto de Soller     nätter     Se mer
Korcula     nätter     Se mer
Korcula     nätter     Se mer
Rhodos     nätter     Se mer
Rhodos     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer
Malta     nätter     Se mer
Malta     nätter     Se mer