Sök resa
Hamburg

Hamburg

Tysklands näst största stad befolkningsmässigt är vackert belägen i ett slags vägskäl mellan norra, östra och västra Europa. Detta gör att många olika besökare och resenärer besöker staden varje år – Hamburg har blivit en mötesplats för europeiska turister, men är ändå så mycket mer än så.

Vad som kanske slår en mest när det kommer till fakta om Hamburg är att staden har en större total bostadsyta än både Paris och London men har många färre invånare än både de två städerna. Det gör att staden med sina 1,8 miljoner invånare och en yta på 750 kvadratkilometer har en exceptionellt hög levnadsstandard. Här finns större areal bostadsområde per capita än i någon annan stad i världen.Detta har också inneburit att stora delar av staden är tillägnad parker och anläggningar.

Till Hamburg från Stockholm

Hamburg     nätter     Se mer
Hamburg     nätter     Se mer

Till Hamburg från Göteborg

Hamburg     nätter     Se mer
Hamburg     nätter     Se mer

Till Hamburg från Köpenhamn

Hamburg     nätter     Se mer
Hamburg     nätter     Se mer

Mer om Hamburg

Förutom att hålla en hög nivå i fråga om finansiella och materiella villkor för individer och samhällsgrupper, Hamburg är också en kosmopolitisk metropol. Mycket på grund av att Hamburg är en skärningspunkt mellan många delar av Europa har också många invandrare bosatt sig i och utanför staden. Hela 15% av alla som bor i Hamburg är faktiskt invandrare som har kommit från alla världens hörn. Den internationella flygplatsen är kopplad till hela 130 destinationer runt om i världen, vilket gör staden mycket lukrativ och lönsamt för flera olika typer av människor och folk.

Staden har också blivit en mycket populär plats för att studera. Det bor 68.000 studenter här varav 42 000 av dem tillhör universitetet i Hamburg. Med så många studenter är det en självklarhet att en stor del av dem kommer att vara internationella – ofta från Asien, Storbritannien och USA. Allt har bidragit till att skapa en transnationell stämning som har satt sin prägel på staden.

Hamburg är indelat av floder och kanaler. De tre viktigaste floderna som skär in i staden är Elbe, Alster och Bille. Förutom detta finns många olika smalare kanaler som fått samlingsnamnet Fleete. Allt detta har satt sin prägel på stadens charm. Floder och kanaler har sin speciella attraktion och gör staden mer mysig och trevlig än flera andra stora städer runt om i industrilandet Tyskland.

Vad klimatet beträffar måste det väl sägas att det inte är precis tropiskt här. Nordtyska städer har ett så kallat “Reizklima” där temperaturen sällan stiger över 20 grader. Men åker du till Hamburg är du som regel inte ute efter en strandsemester heller.

När det kommer till historia måste det sägas att den är lång och komplicerad. Historien går faktiskt ända tillbaka till 800-talet och staden har naturligtvis genomgått flera stora förändringar sedan dess. Första och andra världskriget satte tydligt sin prägel på staden. Stora delar av staden jämnades med marken och mycket av den gamla charmen försvann i dammet. Men efter andra världskriget inleddes massiva rekonstruktionss- och återuppbyggnadsprojekt. I 20 år jobbades det febrilt för att bygga ett modernt och samtida Hamburg.