Sök resa
Halifax Reseguide

Halifax Reseguide

Trästaden är ett populärt smeknamn på staden och även om det inte låter så givande ut direkt är det verkligen en urban stad som erbjuder otaliga äventyr utan träd också, och där kulturen inbjuder till att sätta sig själv i fokus och ha kul .

Med mer än 450 matställen, där många av dem serverar Halifax lovordade skaldjur och närmare avstånd mellan pubar och klubbar än någon annanstans i Kanada, är det klart att man kommer att uppleva många stora stunder i denna runt 260 år gamla kuststaden som är “huvudstad” i Nova Scotia i Kanada.

Klimatet påminner om vad vi är vana vid hemma men kulturen är annorlunda, inbjudande och intressant.

Folk är vänliga och glada och vet hur man skall njuta av dagarna, som för turister, rasar framåt som dagar ofta gör när man har en hel del att fylla dem med. Och det har man här, Halifax erbjuder nämligen en mängd olika kulturella upplevelser såsom konstgallerier, teaterupplevelser, shopping och spa för att nämna några, och 400 km kust med flera vackra sandstränder för att nämna andra.Och med en så stor kustlinje, en hamn som används i stor utsträckning och är väl utvecklad, är det naturligt att livet här handlar mycket om sjön och havet.Är du i Halifax bör du besöka en av de, som tidigare nämnts, många lokala fiskrestaurangerna som har blomstrat upp på grund av de fantastiska skaldjuren och tillgången på färskvaror här. Då får du definitivt en måltid som mättar och ger minnen.

Till Halifax från Stockholm

Halifax     nätter     Se mer
Halifax     nätter     Se mer

Till Halifax från Göteborg

Halifax     nätter     Se mer
Halifax     nätter     Se mer

Till Halifax från Köpenhamn

Halifax     nätter     Se mer
Halifax     nätter     Se mer

Mer om Halifax

En av Kanadas vackraste, äldsta och mest ärevördiga gator, Spring Garden Road, är också ett måste att se och här kommer du garanterat att göra av med en del av din resebudget på något du vill ha.

För de som gillar att spela med resebudgeten kan Casino Nova Scotia vara platsen att vara och efter att ha spelat bort returbiljetten kan man ta en tur till Fairview Lawns gravar för att besöka de hundratals Titanic-offrens sista viloplats. Det var utanför denna kust som det legendariska fartyget slutade sina dagar.

Med andra ord, en plats med mångfald och erfarenheter av historisk och framtida karaktär och en stad som du vill komma tillbaka till.


BOENDE

Cambridge Suites, The Westin Nova Scotian och Comfort Inn Dartmouth är några hotellexempel men det är bäst att tillbringa lite tid med att kolla priser och läge.