Sök resa
Guilin Reseguide

Guilin Reseguide

Ett område så unikt och vackert att det har kallats gudarnas paradis på jorden eftersom området är “det vackraste under himlen.” Guilin i Kina är en upplevelse för både kropp och själ, på flera sätt.

Storväxta gröna kalkberg bryter upp det annars platta landskapet i området som har kallats “söta Osmanthus skog” på grund av alla söta Osmanthus-träd som växer här. Staden ligger bredvid floden Lijang, nordost om Guangxi Zhuangs autonoma region, och har cirka 600.000 invånare.

Det är en vandring i traditioner och historia. Detta område är särskilt välkänt för att hysa många olika minoriteter vilket skapar en spännande atmosfär.

Även konstnärer har i åratal förälskat sig i Guilin och dess vackra landskap. Kalkbergen har själva hittat vägen till otaliga dukar, men hela atmosfären kan påverka en konstnärs inre och det finns många spännande kinesiska samtida konstnärer som har hittat själsro och goda arbetsförhållanden här.

Till Guilin från Stockholm

Guilin     nätter     Se mer
Guilin     nätter     Se mer

Till Guilin från Göteborg

Guilin     nätter     Se mer
Guilin     nätter     Se mer

Till Guilin från Köpenhamn

Guilin     nätter     Se mer
Guilin     nätter     Se mer

Mer om Guilin

Men också turistmässigt finns det nog att se. “Jingjiang Princes stad” är ett kungligt komplex från Mingdynastin och ligger nära Guilin stad.

Men också Seven Star Park – uppkallad efter de sju bergstoppar som omger parken. Du kan också besöka Stalaktitgrottan Qixing som kallas solens viloplats, Fjället “Ensam skönhet” – ett 152-meter högt berg med 300 trappsteg och en otrolig utsikt. Berget har sitt namn från en dikt skriven för omkring 1500 år sedan och Stalaktitgrottan – en 240 meter djup och 500 meter lång grotta med fantastiska färger och formationer, är värd att se.

En annan minnesvärd och fantastisk plats är Elephant Trunk Hill – en klippformation som blivit en symbol för staden där den i en elefantliknande pose växer upp ur vattnet.
SHOPPING

Guilin är inte en stad du åker till för att enbart shoppa. Det är hellre de redan nämnda naturfenomenen som drar besökare. Men det är ändå möjligt att bränna budgeten i stadens många affärer och stånd. Det finns många exotiska varor och det är lätt att spendera lite extra på glada souvenirer du kan placera på spiselkransen.