Sök resa
Guangzhou (Canton) Reseguide

Guangzhou (Canton) Reseguide

Guangzhou känner du kanske bättre som Canton. Hursomhelst är det huvudstaden i provinsen Guangdong på Kinas kust till Sydkinesiska havet. Reser du hit, kanske du känner den bäst som “getstaden” i efterhand, det är ett favoritepitet för den mäktiga staden med ca 6-7 miljoner invånare inom stadens gränser. Men du kan för övrigt också äta hund.

Dynastier är inte obekanta i Kina, och inte heller i Guangzhou, där de första bosättningarna slog sig ned omkring 800 f.Kr.

Under Qin-dynastin var staden huvudstad i Nanhai, medan den under Handynastin var huvudstad i kungariket Nanyues. Idag är det också en mycket viktig stad, full av ekonomisk tillväxt och multinationella företag. Den är modern men ändå traditionell. Så du har möjlighet att uppleva det “riktiga” Kina.

Till Guangzhou från Stockholm

Guangzhou     nätter     Se mer
Guangzhou     nätter     Se mer

Till Guangzhou från Göteborg

Guangzhou     nätter     Se mer
Guangzhou     nätter     Se mer

Till Guangzhou från Köpenhamn

Guangzhou     nätter     Se mer
Guangzhou     nätter     Se mer

Mer om Guangzhou

Med en lång och intressant historia har också Guangzhou otaliga sevärdheter på menyn. Den bågnar av vackra parker och inspirerande och traditionella tempel, vilket kan skapa gapande ansikten på de flesta. En historisk rundtur i stadens historia genom en av stadens museer är också att rekommendera, både vad gäller kultur och konst finns det tillräckligt att titta på. Det är också i stadens kök. Guangzhou sägs ha det mest exotiska köket av alla kinesiska städer, utan att det behöver vara enbart positivt.

Hundar, ormar och katter är en del av vad du kan äta när du är här, så allt är ligger till rätta för romantiska restaurangbesök med din älskade, om ni delar en fantasi om en bestialisk matorgie.

Lyckligtvis är det också möjligt att få normal mat på de flesta ställen och restaurangerna håller hög klass. Skall du shoppa, ta på dig promenadskor. Den formligen spricker av alla typer shopping i denna storstad och du kan vandra gatorna i timmar alternerande mellan varuhus och små bås.

Vädermässigt varierar staden mycket från sommar till vinter. Det är varmare än norden på de samma säsongerna och vintern ligger runt 12 grader i genomsnitt medan sommaren svävar runt 30 grader. Det är också regnperioder att ta hänsyn till här och det varar från april till september.