Sök resa
Grimstad Reseguide

Grimstad Reseguide

Grimstad är poeternas stad och staden är som en vacker vers du inte vill skall ta slut.

Sörlandsstaden är känd för att ha huserat stora poeter såsom Ibsen och Hamsun, och ligger mellan Arendal och Kristiansand. De smala kullerstensgatorna är kantade med vackra trähus och inbjuder i stor stil till sörländsk somrig känsla. Uteserveringarna ligger nära varandra och frestar med god mat och dryck, och folk här är godmodiga och glada.

Livet tas med ro.

Staden är både en historisk pärla och en ungdomligt paradis. Stad blev de 1816, och förändras ständigt.

Res till Grimstad från Stockholm

Grimstad     nätter     Se mer
Grimstad     nätter     Se mer

Res till Grimstad från Göteborg

Grimstad     nätter     Se mer
Grimstad     nätter     Se mer

Res till Grimstad från Malmö

Grimstad     nätter     Se mer
Grimstad     nätter     Se mer

Mer om Grimstad

Det är en utmärkt plats för båtfolk och familjer, men också för ungdomar och par. Skärgården med sörländska klippor sträcker sig så långt ögat kan se, och bjuder in till sommarnöjen och spännande och långvariga erfarenheter.

FESTIVALER

Även denna sydliga stad har många festivaler att erbjuda. De har en kortfilmfestival som startade 1989 och som arrangeras varje sommar för alla film- och kulturintresserade.

Skralfestivalen – den lilla festivalen med det stora hjärtat, är en annan festival som är värd att besöka. Det är som att komma till mormor, bortsett från den härliga musiken i många genrer.

Under Ibsen- och Hamsundagarna i augusti fylls staden av litteraturälskare, och dagarna spenderas med att njuta vin och drömma. Grimstad är poeternas stad, och du dras lätt in i det poetiskt vackra. De lyckliga och goda minnena. Det är som versen du inte vill skall ta slut, men som du ändå vill läsa om och om igen.