Sök resa
Glasgow Reseguide

Glasgow Reseguide

Glasgow är en storstad – Skottlands största och nummer tre i Storbritannien och är en fantabulous destination med shopping, pubar, historiska byggnader och minnesvärda händelser. Här kan du dricka öl i “kyrkan” medan du förbereder dig för att ändra ditt engelska uttal för evigt.

Glasgow är en miljonstad som tar dig med storm och som låter dig försvinna in i en mystisk stämning – förtrollad av Storbritanniens arv och hur det är förenat med en modern, urban och lekfull plats.

Staden är känd för sin vänlighet och charm, och du förstår varför när du är där. Det är också en stad känd för sina gröna parker, där den ligger vid floden Clyde, och det är också nära till de skotska högländerna och Edinburgh, Skottlands huvudstad.

Res till Glasgow från Stockholm

Glasgow     nätter     Se mer
Glasgow     nätter     Se mer

Res till Glasgow från Malmö

Glasgow     nätter     Se mer
Glasgow     nätter     Se mer

Res till Glasgow från Göteborg

Glasgow     nätter     Se mer
Glasgow     nätter     Se mer

Res till Glasgow från Köpenhamn

Glasgow     nätter     Se mer
Glasgow     nätter     Se mer

Mer om Glasgow

Det är en universitetsstad med studenter från hela världen, vilket leder till kulturell mångfald och en pulserande stad, särskilt i West End, som är känd för sin livliga och konstnärliga atmosfär. Men Glasgow är lämplig för alla, och familjer, älskande eller andra på resa i alla åldrar kommer att förstå att skottarnas stolthet har mycket att erbjuda.

Shoppinggatan, Buchanan Street, kommer du inte undan, och det är en fröjd att traska ner den breda gågatan på väg till ett av de stora varuhusen; Buchanan Galleries, Frasers of Glasgow eller Wolworths, med sina breda utbud. Det finns också många inbjudande butiker i närheten, där man kan göra fantastiska fynd, som vid Designer Exchange, som ligger i en av de angränsande gatorna.

Skottarna är bra på att gå i kilt, göra whisky och sitta på puben och Glasgow ger dig en underbar chans att gå in i rollen som en sann skotte. Du kommer naturligtvis att bli uttittad om du går längs gatorna i en kilt, så det är inte att rekommendera, dock att delta i de andra nöjena är god praxis som turist här, och det finns många whiskydestillerier i området. Efter ett sådant besök, är det kanske större chans att du drar i en kilt, men oavsett blir det en oförglömlig resa.

Vädret är som alltid i Skottland, oförutsägbart, och det är lämpligt att ta med olika typer av kläder så att du enkelt kan följa de olika väderrytmerna.Glasgows Gamla stan är också ett måste, och här ligger den berömda Glasgow Cathedral från 1600-talet, i sin gotiska inpackning.

Man bör också besöka ett av de många museerna i staden, såsom The Kelvingrove Art Gallery – ett av Storbritanniens mest besökta.