Sök resa
Gerani Kreta Reseguide

Gerani Kreta Reseguide

En fridfull by med alternativ

Undangömt på Kretas nordkust, vid foten av Vita bergen, Gerani är en pittoresk by som trots att den är anpassad till semesterpubliken ändå lyckas med att aldrig kännas alltför överlastad. Det är en bra bas för vandring i den kuperade omgivande landsbygden medan Platanias och Chania är nära om du vill att nattliv.

Blå Flagg-stranden

Den rymliga stranden, sandig i väster och stenig på den östra delen är aldrig trång – om du verkligen vill ha avskildhet skall du ta dig till den östra sidan, som tenderar att vara tystare. Solstolar, parasoller och duschar finns tillgängliga för de som vill ta det lugnt men det finns också beachvolley, trampbåtar och vindsurfing också.

Resa Stockholm – Gerani

Gerani     nätter     Se mer
Gerani     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Gerani

Gerani     nätter     Se mer
Gerani     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Gerani

Gerani     nätter     Se mer
Gerani     nätter     Se mer

Mer om Gerani Kreta

Givande vandringar

Med dess närliggande vandringsleder och pittoreska olivlundar lockar Gerani tillfälliga vandrare samt dedikerade vandrare. Det finns några härliga små promenader till lokala byar som Pano Gerani, Loutraki och Modi – allt inom 4 kilometer från Gerani. Du kan också vandra in till foten av Vita bergen för mer av en utmaning.

Dagsturer till historiska Chania

Det är en enkel 20-minuters bussresa till den regionala huvudstaden, Chania. Efter en vandring runt de bysantinska kyrkorna och de Minoiska ruinerna kan du ta en titt på de venetianska handlarnas hus och ned nära strandkanten, en fyr från 1600-talet. Sedan blir det ett stopp för en drink i de atmosfäriska gränderna och torgen i gamla stan.