Sök resa
Geneve Reseguide

Geneve Reseguide

Geneve – en storstadsmetropol och ett skidmecka på vintern, svalt på sommaren, och lyxigt året runt.

Staden är Schweiz näst största och ligger vid floden Rhône och det är en överväldigande plats, där drömmar förblir drömmar och verkligheten överträffar de flesta. Är du här på vintern, bör du kastar dig ut i backarna i Alperna, det är korgt väg från Genève till alpparadis som Charmonix, Courmayeur, Megève och Morzine. Är du uppmärksam kommer du att märka att flera av dessa platser inte ligger i Schweiz alls, och det är just det som gör staden ännu mer genial. För bara en kort bilresa bort hittar du nämligen underbara resmål i grannlandet Frankrike och Italien också.

Till Geneve från Stockholm

Geneve     nätter     Se mer
Geneve     nätter     Se mer

Till Geneve från Göteborg

Geneve     nätter     Se mer
Geneve     nätter     Se mer

Till Geneve från Köpenhamn

Geneve     nätter     Se mer
Geneve     nätter     Se mer

Mer om Geneve

Men Genève erbjuder mer än skidåkning och vinterbesök. Det kryllar av stora sevärdheter i staden. Här hittar du fint upparbetade parker, slott, en underbar gammal stadsdel och intressanta museer.

När du är här bör du inte missa blomsterklockan, utökat din kunskap i museet för konst och historia och le vid Jet d`Eau – som sprutar vatten 140 meter upp i luften i uppemot 200 km i timmen.
SHOPPING
Genèves butiker ger stora möjligheter till att nästan bli ännu mer trött i benen än en skiddag skulle. För här finns alla de stora modehusen representerade och vi har alla hört talas om schweiziska klockor. Genève är proppfullt av urmakare, klockbutiker och smyckesaffärer. Men om din plånbok blir nöjd är en helt annan fråga. Det är nämligen en lyxig stad, med märkesshopping till märkespriser.
INTERNATIONELL

Staden är mycket internationell, mycket på grund av alla de organisationer och föreningar; WHO, UNHCR och UNICEF, som har huvudkvarter här, och detta har lett till att Genève är en av Europas mest internationella städer. Detta gör det också enkelt att kommunicera på engelska. Det finns också underbara mässor och happenings, som den kända bilshowen under hela året.