Sök resa
Garachico Reseguide

Garachico Reseguide

Garachico ligger dramatisk och pittoreskt precis vid havet under höga, branta sluttningar på den sydvästra kusten av Teneriffa.

En gång var detta var öns största hamn, som grundades av köpmän från Genua och var ett centrum för sockerproduktion och handel på ön. Men inpå 1600-talet utsattes invånarna för epidemier, stormar och bränder. Storhetstiden avslutades definitivt när staden delvis begravdes av lava från ett utbrott av Teide år 1706.

Dagens Garachico, med knappt 6.000 invånare är därmed präglat av byggnader som byggdes i början av 1700-talet.

HOTELL

Garachico är inte en distinkt charterort och men det finns ett hotell värt ett besök: Hotel San Roque, som är inrymt i ett renoverat 1700-talspalats som erbjuder individuellt inredda rum undertecknat kända designers.

Hotellet har alla faciliteter; pool, tennisbana, bastu och massage. Rummen har TV, video, CD-spelare och minibar. Priserna är något högre än man kan förvänta sig på ön.

SEVÄRDHETER

Garachico har en liten, kompakt fästning vid ingången till det som var hamnen på 1500-talet. Mitt i stan, några hundra meter från kusten, ligger det stora torget: Plaza de Santo Domingo med San Franscisco kyrkan och Museo de Arte; ett museum ägnat modern konst i en byggnad som en gång var ett dominikanskt kloster.

Det stora torget är en trevlig, om än ganska sömnig plats med skuggande lagerbladsträd, bänkar och och ett och annat café omgivet av gamla byggnader.

Resa till Garachico från Stockholm

Garachico     nätter     Se mer
Garachico     nätter     Se mer

Resa till Garachico från Göteborg

Garachico     nätter     Se mer

Resa till Garachico från Köpenhamn

Garachico     nätter     Se mer

Mer om Garachico

KUSTLINJEN

Den mest framträdande aspekten av staden är dock den dramatiska kustlinjen; taggiga svarta lavastenar där vågorna sprutar stänk upp mellan stenarna. Här är det inte att tal om att simma i havet; det gör man i poolerna, som delvis ligger helt vid havet.

Huvudvägen genom staden följer kustlinjen och är rätt trafikerad så strandpromenaden kanske inte är riktigt lika trevlig som den skulle kunna vara. Ändå finns det restauranger, hotell och kaféer längs vägen, ofta med terrasser en våning eller två upp med vidunderlig utsikt över havet. Något nattliv att tala om finns inte.