Sök resa
Fuengirola Reseguide

Fuengirola Reseguide

Fuengirola i Spanien har det mesta du behöver för en underbar semester, ensam eller tillsammans med andra. Det var en fiskeby men är nu en metropol med sju kilometer strandlinje.

Fuengirola ligger på solkusten – Costa del Sol i Spanien och är en härlig destination för de som gillar soliga dagar med shopping, kulinariska läckerheter och strand i historisk och avslappnad atmosfär. Staden, med historiska rötter både från araber och romare, myllrar av liv, mer eller mindre hela året.

Men på sommaren, när invånarna i den andalusiska staden drar ut på gatorna för att fira och hela staden verkligen är en stor fest, blir intrycken många och starka.

Huvudgatan, Plaza de la Constitución, har gjorts om på senare tid men ändå behållit sin särprägel och är ett bra ställe att tillbringa lite tid.Gågatan som går från huvudgatan är ett måste när du är här och du hittar många “hemliga” glädjeämnen och fina hörn på vägen.

Under de senaste åren, efter att Fuengirola har utvecklats till att bli ett förstahandsval för många turister har det också dykt upp många butiker, shopping, salonger, restauranger, kaféer och inte minst marknaden på lördagar och det är lätt att förnya sig på flera sätt .

Man bör också smaka på lokala specialiteter som läckra sardiner, gazpacho och andra rätter inspirerade speciellt av havet. Det är också en plats där man kan vara aktiv och vattensporter och golf är två av de aktiviteter som platsen är ideellt för.

Resa till Fuengirola från Stockholm

Fuengirola     nätter     Se mer
Fuengirola     nätter     Se mer

Resa till Fuengirola från Göteborg

Fuengirola     nätter     Se mer

Malmö

Fuengirola     nätter     Se mer

Köpenhamn

Fuengirola     nätter     Se mer

Mer om Fuengirola

Men när du är i Andalusien bör man också se de berömda och vackra hästarna. Något som är roligt för hela familjen, särskilt om du har barn i en ålder där de kan njuta av just detta är att besöka Rancho El Rengo där det finns möjligheter att träffa de stora djuren på nära håll och ta ridlektioner.

Andra saker som bör upplevas är tjurfäktningsarenan, friluftskonstmuseet, de romerska baden i Torreblanca-området, Fuengirola Zoo och det arabiska slottet – Sohail.

TRANSPORT

Malaga flygplats ligger närmast, några kilometer utanför staden, och det är lätt att ta sig in till centrum. Många flygbolag och researrangörer har resor hit. I staden finns bussar, taxibilar och fötter.

LOGI

Semesterorter som Fuengirola har många boendealternativ. Hotell, semesterlägenheter och mycket mer. Det finns ofta paket (flyg + vistelse) som kan vara prisvärda och bra. Det är bäst att kontrollera i förväg och hitta det som passar dig bäst.