Sök resa
Frankfurt Reseguide

Frankfurt Reseguide

Du trodde Frankfurt var tråkigt? Fel!

Jo, det är här tyska centralbanken håller till, och staden är full av affärsfolk i kostymer – men det betyder också att shoppingen, restaurangerna och nattlivet håller hög klass. En specialitet du inte ska missa är stadens nationaldryck “Apfelwein”, en äppelmust som håller 5-6% alkohol och gärna dricks tillsammans med en rustik skiva bröd med skinka och ost. Mums!

Frankfurt på en minut

Frankfurt, även känt som Frankfurt am Main, är en levande och eklektisk tysk stad belägen i delstaten Hessen. Med den perfekta kombinationen intressanta museer, fantastiska restauranger, fantastisk arkitektur och en skvätt city cool är det den perfekta platsen för en resa eller storstadssemester som skiljer sig från det vanliga.

Resa Stockholm – Frankfurt

Frankfurt     nätter     Se mer
Frankfurt     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Frankfurt

Frankfurt     nätter     Se mer
Frankfurt     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Frankfurt

Frankfurt     nätter     Se mer
Frankfurt     nätter     Se mer

Sevärdheter i Frankfurt

De flesta besökare besöker “Main Tower” någon gång under sin semester i Frankfurt eftersom det är den enda höga byggnad som är öppen för allmänheten i staden. Där hittar man fantastisk utsikt över Frankfurts stadsbild från 650-plattformen och det finns också en restaurang där du kan ta ett mellanmål eller en drink.

Römerberg kallas det historiska hjärtat av Frankfurt och är väl värt att utforska, där ligger Stadshuset, en imponerande byggnad som byggdes omkring 1405. Torget är omgivet av attraktiva korsvirkeshus och det historiska museet och floden ligger i närheten.

De som är intresserade av kultur och historia bör bege sig till Senckenberg Museum, det största Naturhistoriska museet i Tyskland. Med ett brett utbud av utställningar från fossiler till egyptiska mumier och dinosaurieskelett är det ett fascinerande ställe att tillbringa en eftermiddag.

En annan sevärdhet i Frankfurt är Goethes hus. Tillägnat Johann Wolfgang von Goethe, Tysklands viktigaste författare, och innehåller artefakter av intresse, även skrivbordet där Goethe skrev “Den unge Werthers lidanden”.

Shopping i Frankfurt

Om du är ute efter lite shopping är det bästa stället i Frankfurt Zeil. Denna livliga gågatan erbjuder allt från modekedjor till chica butiker och är ett bra ställe att tillbringa ett par makliga timmar.