Sök resa
Fethyie Turkiet Reseguide

Fethyie Turkiet Reseguide

Det turkiska köket – ett av världens bästa

Från grekerna fick man youghurt och oliver, österifrån kom alla kryddor från Persien och Indien, och från arabvärlden kom alla sätt att grilla kött på spett. Tillsammans med böndernas traditionella bröd, soppor och grytor blev det till det turkiska köket av i dag – en  spännande, smakrik och inte minst nyttig blanding av frukt, grönsaker och färska råvaror.  Klart du ska smaka på cacik (tzaziki) och olika kebaber, men dyk gärna lite djupare i traditionerna och testa på manti (en slags ravioli), baba ganough (auberginröra) och güvec (köttgryta). Skölj gärna ner med raki!

En Semester i Fethiye

Perfekt för strandälskare med sitt kristallklara vatten och sin gyllene sand. Utforska den vackra naturen vid foten av berget Mendos, omgivet av pinjeskog utgör det en vacker miljö för en strandsemester vid Medelhavet. Fethiye har ett utmärkt urval av hotell och lägenheter som passar alla budgetar.

Bästa Hotell

Letoonia Club och Hotel

Letoonia Club & Hotel erbjuder inomhuspool och tennisbanor samt turkiskt ångbad.

Letoonia Club & Hotel inkluderar lekplats, minigolf och en barnpool. Utöver flygplatstransfer, kan bil- och cykeluthyrning också ordnas i resedisken.

Resa Stockholm – Fethiye

Fethiye     nätter     Se mer
Fethiye     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Fethiye

Fethiye     nätter     Se mer
Fethiye     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Fethiye

Fethiye     nätter     Se mer
Fethiye     nätter     Se mer

Upptäck Fethiye

Tvärs över viken i Calis Beach kan du beundra utsikten från bekvämligheten på en vattenbar eller prova någon av de många vattensporter som du hittar där. Upptäck Fethiye Bay med sina tolv små öar som du kan besöka på en båttur med stopp för solning och bad.

Om du är intresserad av att veta mer om Turkiets fascinerande och imponerande historia kan du utforska det medeltida fortet och historiska klippgravar uthuggna i klipporna. Vandra runt på kullerstensgatorna i de gamla kvarteren och shoppa lite souvenirer i de basarliknande butikerna, eller så kan du njuta av en måltid med utsikt på en av restaurangerna längs den livliga hamnen. Varför inte ta en dagstur till den närliggande Blå lagunen i Olu Deniz och sedan tillbringa kvällen med den roliga och festliga atmosfären på en av de många barerna du hittar i centrala Marmaris.

Attraktioner

Om du är del av en äventyrlig grupp så är Fethiye en perfekt bas för att utforska lite längre bort. Den berömda Lycian-leden är en lång vandringsled runt den gamla kusten Lykien och listad som en av världens tio bästa vandringar. Den startar sin 500 km långa sträckning vid Olu Deniz.

Aktiviteter

Runt de närliggande bergen finns massor av andra vandrings- och promenadmöjligheter för alla nivåer till områden som ruinerna av Kayakoy, en gammal stad som nu ligger öde. Om det är mer adrenalin du letar efter behöver du inte leta längre än Calis Beach eller Blå Lagunen för skärmflygnings-, vindsurfing- och kitesurfing-möjligheter.

Festivaler

Om du råkar vara här den andra söndagen i maj så har du turen att få se den årliga tomatfestivalen som firar den lokala skörden genom att plocka och äta tomater tillsammans. Barnen kommer också att tycka om barnens festival där staden är värd för ungdomar från hela världen för att utbyta kulturtraditioner.

Arkitektur

Fethiye ligger runt ruinerna av den antika staden Telmessos så det är ingen överraskning att det finns så många historiska platser väl värda ett besök på din resa. Kayakoy ger en fascinerande inblick i övergivandet av en hel stad som senare föll i vanrykte på grund av jordbävningar.